• 瀏覽: 2,786
  • 回覆: 24
https://www.hk01.com/突發/411912/25歲男被控暴動-缺席聆訊遭通緝-兩人提供住宿-涉窩藏罪犯被捕

兩男女涉窩藏「暴動」罪犯被捕。警方於Facebook專頁出帖文稱,日前一名25歲被控「暴動」及「襲擊致造成身體傷害」罪的男子,因缺席法庭聆訊而被通緝。警方經調查,發現涉事男子窩藏在旺角一個單位,本周二(17日)展開行動,於單位拘捕25歲男子,並發現一名40歲男子及一名30歲女子向涉事男子提供住宿,以協助其逃避法律責任,於是以「協助罪犯」罪將兩男女拘捕。
警方稱,根據香港法例第221章「刑事訴訟程序條例」第 90 條,「協助罪犯」是嚴重罪行,一經定罪最高可判處10年監禁...

壞腦曱甴窩藏被通緝曱甴黑暴齊齊落鑊!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-19 04:13 PM 發表
https://www.hk01.com/突發/411912/25歲男被控暴動-缺席聆訊遭通緝-兩人提供住宿-涉窩藏罪犯被捕

兩男女涉窩藏「暴動」罪犯被捕。警方於Facebook專頁出帖文稱,日前一名25歲被控「暴動」及「襲擊致造成身體傷害」罪的男子,因缺席法庭聆訊而被通緝。警方經調查,發現涉事男子窩藏在旺角一個單位,本周二(17日)展開行動,於單位拘捕25歲男子,並發現一名40歲男子及一名 ...
咁就真係大快人心 連窩藏罪犯都拉埋

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-19 04:35 PM 發表

咁就真係大快人心 連窩藏罪犯都拉埋
做老豆老母真係要小心...
唔知啲曱甴仔女有無.....

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-19 05:10 PM 發表

做老豆老母真係要小心...
唔知啲曱甴仔女有無.....
所以曱甴 真係冇腦 分分鐘 連累屋企人

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-19 05:27 PM 發表

所以曱甴 真係冇腦 分分鐘 連累屋企人
真係唔好怪正常父母大義滅親去舉報..

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-19 06:31 PM 發表

真係唔好怪正常父母大義滅親去舉報..
曱甴真係 原來佢自己衰咗 要搵人陪佢一齊衰

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-19 10:35 PM 發表

曱甴真係 原來佢自己衰咗 要搵人陪佢一齊衰
哩啲咪就係壞腦曱甴手足嘅所謂異戲囉!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-19 11:23 PM 發表

哩啲咪就係壞腦曱甴手足嘅所謂異戲囉!
現代嘅曱甴 去見工都要搵埋父母
咁衰咗 畀人拉
你話佢會點呀
如果你唔幫佢
佢會恨你一世 幫佢
你又畀差人拉
都係要大義滅親

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-20 06:27 AM 發表

現代嘅曱甴 去見工都要搵埋父母
咁衰咗 畀人拉
你話佢會點呀
如果你唔幫佢
佢會恨你一世 幫佢
你又畀差人拉
都係要大義滅親
班曱甴自細就食爺飯著乸衣,都未捱過苦,
難得嗰班暴大傻西仲話生於亂世......

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-20 10:06 AM 發表

班曱甴自細就食爺飯著乸衣,都未捱過苦,
難得嗰班暴大傻西仲話生於亂世......
現在嘅曱甴 大多數都係
食飽飯等屎屙嗰隻
仲嫌活得不耐煩
玩下攬炒 搞個亂世出嚟
上天又唔會辜負佢嘅
依家 真係攬炒啦

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-20 09:16 PM 發表

現在嘅曱甴 大多數都係
食飽飯等屎屙嗰隻
仲嫌活得不耐煩
玩下攬炒 搞個亂世出嚟
上天又唔會辜負佢嘅
依家 真係攬炒啦
最折墮啲暴大傻西仲寫住民不聊生...
係你班曱甴搞到個社會亂晒籠架!

引用:
原帖由 moyy 於 2020-9-20 11:50 PM 發表

最折墮啲暴大傻西仲寫住民不聊生...
係你班曱甴搞到個社會亂晒籠架!
而家啲警察
畀一哥鄧炳強領導
醒咗好多好多
拉曱甴 都去 曱甴竇 拉
一網成擒

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2020-9-21 09:14 AM 發表

而家啲警察
畀一哥鄧炳強領導
醒咗好多好多
拉曱甴 都去 曱甴竇 拉
一網成擒
高調拉窩藏罪犯的罪犯
睇下你班曱甴
仲敢唔敢窩藏曱甴

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-22 08:49 AM 發表

高調拉窩藏罪犯的罪犯
睇下你班曱甴
仲敢唔敢窩藏曱甴
你招真係高招
仲玩埋高調

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-9-22 08:49 AM 發表

高調拉窩藏罪犯的罪犯
睇下你班曱甴
仲敢唔敢窩藏曱甴
鄧Sir玩呢招殺雞儆猴的確高!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]