• 瀏覽: 28,450
  • 回覆: 29
  • 追帖: 3
美國國務次卿克拉奇訪台之際,解放軍繼周五(18日)派18架軍機飛入台灣附近空域後,周六(19日)上午再派出19架軍機飛到

呆灣當局昨天警告解放軍再來(後果自負),今天再來了!
有什麼後果呢?呆灣民賤黨派軍去大陸嗎?
🤣🤣🤣
今後解放軍會恆而至,而且越飛越近的!!!

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200919/bkn-20200919104213431-0919_00952_001.html

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。
熱賣及精選

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
引用:
原帖由 Kenny~ 於 2020-9-19 02:51 PM 發表

蔡匪已下令台支軍一開火就軍法處置。
現在解放軍天天來,一天比一天近,就看看呆灣那個人唔生性,開一槍。。。
那呆島就可以收皮了。。。

引用:
原帖由 dhammika2 於 2020-9-19 07:32 PM 發表

台軍不能打第一鎗!要被解放軍射了才可以反擊~~~~
若解放軍先射,台灣就即時收皮了。。。
因解放軍一開火必是全面性的狂轟的!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2020-9-19 09:02 PM 發表

今日臺灣空軍卦埋飛機杯先升空,搞到綠營好開心

不過大陸空軍一樣自出自入,未驚過
真心話,台灣恐懼面對的不只是解放軍戰機,而是後面數以千枚計的導彈系統群。。。
于此說漏一句不該講的話,中共中央若真開戰武台並不打算(即時)登島的,亦即是有可能是讓導彈飛一段時間先。。。
台島在中央眼中是戰略性步暑作用大於一切。。。

還是那句話抬菜菜子人頭出來,可免死傷!!!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-19 09:20 PM 發表

如果台灣㩒錯掣,擊毀一隻老解軍機,大陸點落台?  

你知啦!擦鎗走火絕對唔出奇!可能亦係 Donald Trump 樂見!
哈哈,若真會進入即時全面戰爭,台灣及全東南海美軍基地都不能倖免!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-19 09:26 PM 發表

咁我真係好想睇,I have a front row seat to World War III !  不枉此生!
咁你又無乜機會睇,依家解放軍戰機狂飛台東南海,美軍戰艦後退咗500海里,退出戰斗區。。。

若真開打美軍可能扮傻唔出兵幫呆娃,甚至退至關島或夏威夷。。。

解放軍若武台,最震嘅國家該是南韓。。。
其次才是日本。。。
另,
而地區城市而言,中央武台亦即啟動清除反華叛國程序的殺戮模式,在戰爭中地區法律及秩序將不適用。。。
既啟動(清除)叛軍叛黨程序,那香港的叛國者亦會同時被(清除)。。。

台海之戰美軍絕對會避戰,只看這兩天,還有美軍之台海的消息嗎!?🤣🤣🤣

昨日18日去了18架戰機,今天19日去了19架戰機。。。
咁月尾咪。。。
哈哈,呆灣呆娃腳軟未!?.

引用:
原帖由 真係笑話 於 2020-9-19 10:01 PM 發表

World war III ? 美國仲為早前中國由青海射的DF-26B和浙江射的DF-21D頭痛緊, 他們會為呆灣送死?

中國嘅東風巳告知美國,你敢亂嚟及多事,我哋中國係可以不費一兵一卒,將你嗰幾艘海上棺材KO,想唔想試吓?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-19 10:04 PM 發表

"台海之戰美軍絕對會避戰,只看這兩天,還有美軍之台海的消息嗎!?"

拭目以待罷。美國退,整個南海即淪為中國海域。今次攻台,下次到南韓、日本呢?到時至插手?

World War II 嘅教訓係,如果當初英國、法國唔係畏戰避戰,豈會俾足夠時間納粹德國坐大?  一步步由軍事化 Rhineland 開始,攻佔 Austria, czechoslovakia, Poland, Belg ...
真心話,在下都是真心支持川建國同志連任的!
🎉🎉🎉川建國同志預祝連任成功。💪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wilsonwatch 於 2020-9-19 10:16 PM 發表

肥奧來就會飛越台灣上空, 肥奧就鼻歌窿都無肉
肥奧邊敢來,上次見中方官員都要約係夏威夷啦,怕死到乜咁!🤣

引用:
原帖由 果個硬硬的魚蛋 於 2020-9-19 10:31 PM 發表

周圍點火頭!
你話老美?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-20 12:03 AM 發表

依家? 依家嘅中共連阿差都攪唔掂。
真心話,攪阿差真係攪唔掂。。。
但中共中央要解決印度在下相信絕對無問題。。。
中共中央連美國都解決唔到控制唔到嘅COVID 19都控制到,係美國境內人命不是命,但中共連啲過百歲嘅老人家都全力去救,來到香港檢疫可以一毫子都無收市民。。。
在下只係見到嘅係。。。
今時今日,美國連同多艘航空母艦及日、澳、英聯合戰隊嚟到中國南海外圍都唔敢打中國。。。
但中國射幾支東風導彈,美戰艦走都走唔切。。。
呢兩日,解放軍戰機群越飛越近台本島,美軍又去了那裡?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-9-20 12:28 AM 發表

你講楊潔篪千里沼沼去夏威夷覲見人喺嗰次?  唉!點解唔好好珍惜嗰次機會呢? 係最後機會,之後所有兩國對話渠道盡斷,你講乜美國佬都唔啋你,真係悔不多初! ...
哈哈,今時今日中國真的還需看鬼畜的面口嗎!?

剩係呢一帖,全部都係寫中文啦!
唔通有人用鬼畜文回帖嗎?
哈哈,長他人志氣滅自己威風的,只是鬼畜奴才會有的作風!

回覆 引用 TOP

https://youtu.be/XaugDggscCo

台灣政界自己在說什麼,各位自己睇吧!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]