• 瀏覽: 12,048
  • 回覆: 42
引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-9-19 01:13 PM 發表

你都on99, 濫捕?係暴動現埸10成10係暴徒,拉就一定拉,告就要好多手續情序證據,現埸兵荒馬亂,咁易落份完整口供?又多cases 人手又少,係平常多幾十倍,點處理?告唔到唔代表冇犯法! ...
10成10係暴徒? 即係警察都係暴徒? 大公報及文匯報的記者都係暴徒?

唔易搵證據, 唔易落口供, ......所以就可以講法官判人無罪, 就唔係因為證據不足, 口供不全?

定係你想講: 唔易搵證據, 唔易落口供, .......所以告親都要判有罪?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 visor 於 2020-9-19 01:25 PM 發表

其實我都反對聯署,因爲:
1. 聯署(或者任何其他形式)無用,香港政治司法改革依靠港人無法推動,如23條。
2. 應該讓事情繼續發酵,引所有黃官出洞,最終由人大一招搞掂,如國安法。 ...
其實我贊成聯署,
因為一有左聯署上的所求, 香港就會同大陸一樣,
但香港無大陸咁好搵 (最少成本貴),
外國投資會走, (包括直接走去大陸唔再經香港) 香港經濟就會大落.

咁我用BNO 走就無悔了.

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 01:32 PM 發表

你係心盲定眼盲?
好明顯係你盲, 因為眉型都唔同, 一個八字眉, 另一個係倒八字.

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-9-19 01:32 PM 發表

水官判詞令人側目。
掟汽油彈都係優秀。
算唔算法律界嘅悲哀?
畀得你保釋候審就係要釐清事實真相。
身無屎師點解會潛逃?
拉得你就係有現場證據,之後有咩事就交俾法律釐清。
係法律之下是否犯人理念有幾崇高,幾優秀都要受到法律約束?
呢啲係唔係法律精神?而香港有幾多個官信守法律精神?
而家嘅官大多立場行先。
仲高叫獨立? ...
律政司點解唔上訴?

保釋候審唔係要釐清事實真相, 而係因為罪名輕, 而調查需時,
隨時調查到有結果, 判刑不及拘留的時間長, 產生不公.

而且.....................中共黨人同國民政府對抗時, 都唔少潛逃.
身無屎師點解會潛逃?

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 01:38 PM 發表

究竟你有冇見過女人㗎,果條眉畫㗎,鍾意點畫都得啦!
佢地有眉畫? 你盲架?

除非佢完全無眉毛, 否則畫唔到咁.

引用:
原帖由 visor 於 2020-9-19 01:36 PM 發表

咁你快D揾何律師簽字啦
佢邊個可以聯署?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 01:36 PM 發表

咁香港國安法例使唔使學足美國
又黎: 警察可以佩槍...............所以人人都可以佩槍?

而且, 我唔明點解你心心念念美國.

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2020-9-19 01:41 PM 發表

笑能死人。你用 BNO 走,同羅冠聰一齊上時代封面,應該係你一生最大嘅成就。  
我合法走, 你放心.

引用:
原帖由 加燦 於 2020-9-19 03:05 PM 發表

警方拉錯或唔夠料檢控咪放人囉.有乜大問題?但阿伯在美國領使館塗鴉就即時判入獄四個月,但優秀傑青在西環塗污國徽就判無罪,呢啲係乜道理?
你又知個青年唔係無辜?或者唔係拉錯?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 subming 於 2020-9-19 02:28 PM 發表

on9、全世界警察只要呢一刻判斷你係屬於有可疑就有權拘捕你返去查清楚,因為有呢個情況在前、根本濫捕係套用唔到落去㗎白癡仔
如果係成萬人有可疑,但有攞得出手證據只有唔到30%,
唔警察都真係幾「多疑」。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaka2018 於 2020-9-19 02:18 PM 發表

一定無悔,真心十分極度支持你用bno走去英國,重要吾好回頭,香港無聞煮,無言論自由,隨時你係香土講既野會比人拉,即刻買機票走啦,如果唔係怕趕吾切喎 ...
睇定啲先,
可能中共會大派維穩費(好似自由行)益香港。

引用:
原帖由 allgoals 於 2020-9-19 03:45 PM 發表

挑,係個黃色法官有既定立場咋,個官自動幫個犯人諗哂有利證據,警察就係不可信然後放人,次次都係
個個個犯當場被拉,梗係話係路過啦,個官信就得架啦 ...
大佬,香港法律一向係警察搵證據去令法官/陪審團可以合理疑點定罪,
警察搵唔夠料,關人隱事?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lawumi 於 2020-9-19 02:09 PM 發表

警察可以濫捕,律政司可以濫告,同樣法官可以濫放人
法官可以「監督」警察或律政而放人,咁邊個「監督」法官?
法官咪就係監察,
見到警察濫捕, 律政司濫告, 梗係放人啦!

引用:
原帖由 deechai 於 2020-9-19 01:48 PM 發表

咁米係nor, 唔通你話灠補就係灠。
如果大家信有司法,有罪冇罪都好,就要等判果一刻。如果唔係,你就係法律,邊個應該捉同唔捉,憑政治取態?? ...
所以五大素求之一咪就係獨立調查警察,
不過「淋病柒婆」死都唔肯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 01:12 PM 發表

舊年黑暴係法院外塗污丶縱火,係大哂定惡哂?
所以警察就可以濫捕,律政司就可以濫告,法官判無罪就可以鬧法官?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]