• 瀏覽: 14,080
  • 回覆: 215
+9
見到D 曱甴講濫捕真係笑到仆街, 如果差佬濫捕, 就唔駛有咁多單隔左咁耐, 括齊料先去塔人啦, 真係幼稚無知得可憐.

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-9-19 12:04 PM 發表
麥慶歡? 乜水?

麥慶歡 你千祈唔好搞何君堯,條友係西環發言人
西環唔方便公開講嘅嘢,會搵幾隻奴才出面搞
梁振英係表表者,其次係何君堯,仲有葛珮帆,周浩鼎....
公開反對佢哋 = 反對西環 = 反共..... 監都有得你踎 ...
咁邊只是美國狗?
好似選舉一樣,為公平你都要指出一些美國狗出來!

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-9-19 11:58 AM 發表
最近法院不停就早前的社會運動一些犯罪行為進行判決,不同陣營人士對裁決有不同反應。藍營「大聲公」立法會議員何君堯已發起「KOL推動:改革司法制度,全民聯署」,曾經參選挑戰法律界立法會議員郭榮鏗的麥慶歡就深表擔憂。

看來歡姐仍然未放棄循法律界參選,打算明年選舉再踏政壇。她在臉書中直言,不認為用政治運動方式能夠達成良性司法改革的目標,而且希望能與身兼律師的何君堯作理性討論。歡姐話要理性對待法官的判決, ...
乜水

引用:
原帖由 無聊傻佬 於 2020-9-19 13:29 發表

連登廢網話無你就信到十足
有晒片有聲有畫都話無證據

引用:
原帖由 CB1668_2 於 19-9-2020 12:08 PM 發表

其實我真係唔明點解會針對法官,

點解唔可以係警察濫捕, 律政司濫告的結果?

唔係講笑, 過去一年警察拉左成萬人, 結果有攞得出手證據只有2800,
警察/律政師告錯無辜者有乜奇? ...
你信唔個韓寶生俾警察打死先?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-9-19 12:34 PM 發表

所以警察就可以濫捕, 律政司就可以濫告,
法官判人無罪, 就可以鬧法官?

我唔知兩者有乜關係.
警察可以濫捕,律政司可以濫告,同樣法官可以濫放人
法官可以「監督」警察或律政而放人,咁邊個「監督」法官?

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-9-19 12:04 PM 發表
麥慶歡? 乜水?

麥慶歡 你千祈唔好搞何君堯,條友係西環發言人
西環唔方便公開講嘅嘢,會搵幾隻奴才出面搞
梁振英係表表者,其次係何君堯,仲有葛珮帆,周浩鼎....
公開反對佢哋 = 反對西環 = 反共..... 監都有得你踎 ...
西環?即係邊度?可唔可以講清楚少少?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-9-19 12:08 發表

唔係講笑, 過去一年警察拉左成萬人, 結果有攞得出手證據只有2800,
犯罪現場有賊出未當然要捉, 依D唔係濫捕, 係盡責

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-9-19 12:08 PM 發表

律致署黃人多,不提檢控咪造成警察濫捕的假象囉

引用:
原帖由 子靈 於 2020-9-19 12:50 發表
狗官自己都認錯判又避L開呀, 既然係有案例係經常性出問題, 咪要改革囉, 所以官判你無罪(唔代表狗官係判得啱), 唔代表唔鬧得,
是的,現在香港的法律是官判無罪的被告不一定沒有犯法,部份只是官認為有疑點。

法官判刑唔作比對,就令普羅市民唔知咁卵多黃屍狗官潛伏法門保護佢哋手足,放嘅放走,重刑輕判,量刑準則嚴重雙標,我唔發聲屌鳩狗官真係頂撚心口囉。

屌那星!

支持何生

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-9-19 01:34 PM 發表

其實我贊成聯署,
因為一有左聯署上的所求, 香港就會同大陸一樣,
但香港無大陸咁好搵 (最少成本貴),
外國投資會走, (包括直接走去大陸唔再經香港) 香港經濟就會大落.

咁我用BNO 走就無悔了. ...
一定無悔,真心十分極度支持你用bno走去英國,重要吾好回頭,香港無聞煮,無言論自由,隨時你係香土講既野會比人拉,即刻買機票走啦,如果唔係怕趕吾切喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]