• 瀏覽: 14,100
  • 回覆: 215
+9
支持何君堯議員,黃畜法官正仆街

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-9-19 12:31 PM 發表

同樣地, 相信警察同律政司都唔承認佢濫捕, 濫告......
如果你講上訴改判成功, 即係你自打嘴巴, 因為事實證明而家法官判案係有監察.

而亦有唔少案例係判無罪, 律政司無理據上訴, 甚至你律政司主動撤控.

好似係你選擇性失明. ...
狗官自己都認錯判又避L開呀, 既然係有案例係經常性出問題, 咪要改革囉, 所以官判你無罪(唔代表狗官係判得啱), 唔代表唔鬧得,

傳:各有各做姐!
利申:君堯加油!

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-9-19 11:58 AM 發表
最近法院不停就早前的社會運動一些犯罪行為進行判決,不同陣營人士對裁決有不同反應。藍營「大聲公」立法會議員何君堯已發起「KOL推動:改革司法制度,全民聯署」,曾經參選挑戰法律界立法會議員郭榮鏗的麥慶歡就深表擔憂。

看來歡姐仍然未放棄循法律界參選,打算明年選舉再踏政壇。她在臉書中直言,不認為用政治運動方式能夠達成良性司法改革的目標,而且希望能與身兼律師的何君堯作理性討論。歡姐話要理性對待法官的判決, ...
請問這位乜春歡姐,現在是誰先不理性? 誰先情緒化? 誰不理每件案中的事實? 優秀的小孩、大話冚大話、流血少過月經..件件案都有金句,你是兵卻要人家做秀才?

還有香港司法界的最大問題,正係其封閉性,小圈子中人人沒利益衝突也有人脈影響,自己做自己QC仲要黑箱作業,居上者連特首都唔敢出聲,靠你這歡姐講兩句就能成功內部改革? 這和晚清以為搞搞洋務運動就想現代化一樣0n9

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-9-19 12:04 PM 發表
麥慶歡? 乜水?

麥慶歡 你千祈唔好搞何君堯,條友係西環發言人
西環唔方便公開講嘅嘢,會搵幾隻奴才出面搞
梁振英係表表者,其次係何君堯,仲有葛珮帆,周浩鼎....
公開反對佢哋 = 反對西環 = 反共..... 監都有得你踎 ...
啊,西環發言人就有問題?美國搗亂香港代理人就冇問題?呢度係中國香港呀,瞓醒未

引用:
原帖由 team123456 於 2020-9-19 12:49 PM 發表
支持何君堯議員,黃畜法官正仆街
X2....................支持何君堯改革撕髪小圈子

自上年6月起黑暴堵路,殺人放火,打商鋪,殺警起。佢地講強權

講道理時代已過。

引用:
原帖由 Homoerectus 於 19-9-2020 12:04 PM 發表
麥慶歡? 乜水?

公開反對佢哋 = 反對西環 = 反共..... 監都有得你踎 ...
黃奴手足好驚冇狗官放人啊

支持何生

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-9-19 12:08 PM 發表

其實我真係唔明點解會針對法官,

點解唔可以係警察濫捕, 律政司濫告的結果?

唔係講笑, 過去一年警察拉左成萬人, 結果有攞得出手證據只有2800,
警察/律政師告錯無辜者有乜奇? ...
你真係腦有問題,
唔係假嗰。

外部勢力美英台日見勢色唔對,搵人搞屎搞棍,支持何生

引用:
原帖由 krypto2 於 2020-9-19 12:44 PM 發表

就係大晒,市民有權為社會公義發聲,監察司法,釘死黃狗長髮棺。
依你邏輯, 即係你都支持 五大訴求 中的獨立調查警暴及警察濫捕啦!
多謝.

而且, 再依你邏輯,
市民都可以要求, 獨立的: 監察警察濫捕委員會, 監察律政司濫告委員會, 監察特首工作委員會, 監察中聯辦在港工委員會, 監察中共在港管治委員會, 呢幾個委員會之外, 重要再加一個獨立的監察港區人大工作委員會.

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-9-19 01:00 PM 發表

你真係腦有問題,
唔係假嗰。
即係點解唔可以係警察濫捕, 律政司濫告的結果?

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-9-19 12:04 PM 發表
麥慶歡? 乜水?

已報國安

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]