• 瀏覽: 11,820
  • 回覆: 215
引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2020-9-19 12:27 PM 發表

所謂新晉大狀,不外是啱啱考到牌的訟務律師!
一出道就咁高調搞政治

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 子靈 於 2020-9-19 12:27 PM 發表

狗官都有自己死出尼認自己錯判啦, 劣政撕上訴改判都大把案例, 唔好選擇性失明
同樣地, 相信警察同律政司都唔承認佢濫捕, 濫告......
如果你講上訴改判成功, 即係你自打嘴巴, 因為事實證明而家法官判案係有監察.

而亦有唔少案例係判無罪, 律政司無理據上訴, 甚至你律政司主動撤控.

好似係你選擇性失明.

而家香港司法都已經政治化  法官只講立場 不公不正
不看証據 重做堆辯護方 如此境況 怎樣保障市民

支持改革司法制度  還我公平公正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-9-19 12:11 PM 發表

你信而已, 唔可以"因為你信"就告我,
法官判罪我無罪, 你重要吊埋法官.........

唔通你信就大哂?
又文宣呀 831死左D人呢?大L哂,DLLM

引用:
原帖由 13碎克記 於 2020-9-19 12:32 PM 發表

又文宣呀 831死左D人呢?大L哂,DLLM
所以警察就可以濫捕, 律政司就可以濫告,
法官判人無罪, 就可以鬧法官?

我唔知兩者有乜關係.

支持何君堯入冊!

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-9-19 12:31 PM 發表

同樣地, 相信警察同律政司都唔承認佢濫捕, 濫告......
如果你講上訴改判成功, 即係你自打嘴巴, 因為事實證明而家法官判案係有監察.

而亦有唔少案例係判無罪, 律政司無理據上訴, 甚至你律政司主動撤控.

好似係你選擇性失明. ...
盲架DLLM

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-9-19 12:04 PM 發表

麥慶歡? 乜水?

麥慶歡 你千祈唔好搞何君堯,條友係西環發言人
西環唔方便公開講嘅嘢,會搵幾隻奴才出面搞
梁振英係表表者,其次係何君堯,仲有葛珮帆,周浩鼎....
公開反對佢哋 = 反對西環 = 反共..... 監都有得你踎 ...
糸米長者板自由西?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-9-19 12:34 PM 發表

支持何君堯入冊!
呵呵呵

引用:
原帖由 13碎克記 於 2020-9-19 12:34 PM 發表

11626983 盲架DLLM
兩個好明顯唔同人喎!
貼出黎做乜?

一睇眉型都見唔同啦!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-9-19 12:11 PM 發表

唔通你信就大哂?
你都唔係未試過在此鼓吹暴動,所以我信咪大晒又點

[quote]原帖由 sprewell2222000 於 2016-6-7 12:22 PM 發表

我由蘋果日報創刊至今日日都有買 已經買足21年啦:loveliness: [/quote]

回覆 引用 TOP

引用:

唔通你信就大哂?
就係大晒,市民有權為社會公義發聲,監察司法,釘死黃狗長髮棺。

一日不滅呢班仆街屍髮瘋人撚,香港冇得返身

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-9-19 12:04 PM 發表

麥慶歡? 乜水?

麥慶歡 你千祈唔好搞何君堯,條友係西環發言人
西環唔方便公開講嘅嘢,會搵幾隻奴才出面搞
梁振英係表表者,其次係何君堯,仲有葛珮帆,周浩鼎....
公開反對佢哋 = 反對西環 = 反共..... 監都有得你踎 ...
唔通閣下係黃毓民?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-9-19 11:58 AM 發表

最近法院不停就早前的社會運動一些犯罪行為進行判決,不同陣營人士對裁決有不同反應。藍營「大聲公」立法會議員何君堯已發起「KOL推動:改革司法制度,全民聯署」,曾經參選挑戰法律界立法會議員郭榮鏗的麥慶歡就深表擔憂。

看來歡姐仍然未放棄循法律界參選,打算明年選舉再踏政壇。她在臉書中直言,不認為用政治運動方式能夠達成良性司法改革的目標,而且希望能與身兼律師的何君堯作理性討論。歡姐話要理性對待法官的判決, ...
司法公司內部人士爭鬥

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]