• 瀏覽: 14,086
  • 回覆: 42
+9
引用:
原帖由 mart1212 於 2020-9-19 01:48 PM 發表

呢個唔係潛逃理由。
就算點優秀,點崇高係唔係應該受法律規管?崇高就唔使受法律制裁?
犯咗法就應該受到懲罰。
黃官就係個人立場,放生黑暴。 ...
你誤會了,
我係答緊人兩個問題。

一個係有人話法官亂判,我就反問佢點解律政司唔上訴。

另一個就係佢講點解可畀人保釋及保釋的原因,
我無講過兩者有關係。

而且,據了解,果一個「優秀清年」案件,好似係定左罪架喎!
無甚麼放生.....而且又番回:點解律政司唔上訴?

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 04:12 PM 發表

上面幅明有化粧啦,儍佬
大佬,有化妝都唔化表眉型可以由八字眉變倒八字眉啦!

你不如講佢整左容啦!

事實上,上圖果一個女仔的面口都係比較扁平啲,
額頭比較窄啲
受傷女士的眼同鼻都比較突出,額頭比較闊啲。,
明顯係兩個人。

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 04:19 PM 發表

因為美國所做好多嘢,黃絲曱甴都話係啱ge
唔係啱唔啱的問題,

正如香港警察好多野都錯(否則唔會有廉政公署),
但點都唔係:警察可以佩槍...............所以人人都可以佩槍?

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 04:33 PM 發表

何謂“濫”,一年裏搞破壞丶縱火丶私了次數,不下十萬人次,拘捕萬零人叫濫?
黑暴破壞丶縱火丶私了,算唔算“濫”?
律政司起訴一定要鋤得入,否則就又係“濫”?
黃絲曱甴問候特首丶警察全家祖宗十八代就叫言論自由,鬧一個法官時,就唔準言論自由 ...
所以五大素求其中之一就係對警察呢啲方面作出獨立調整,
不過警察唔肯。

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 04:38 PM 發表

如果一件事啱唔啱都唔係問題,仲有乜好討論
你連第一步的邏輯都唔成立,又真係點討論?
(事實上係未到美國係咪一定啱的問題)

因為你一直講美國有點解香港唔可以有?

根據同一邏輯,人哋問番你:警察陀槍,點解我唔可以陀槍?

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 04:43 PM 發表

我唯一素求簡單好多,快快查出幕後黑手和黑金來源
無人可以阻止警察查黑金。
但警察就拒絕人哋對警察作出獨立調查。

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 04:50 PM 發表

我冇話美國一定啱 ,我眼中美國正一大話王,但黃絲曱甴眼中美爹主子做乜都唔會話錯( 例如向人民開槍)

警察陀槍,點解我唔可以陀槍? ...
各地法例不同, 如果你想陀鎗,你可以去嗰啲容許ge國家( 如果你去問法官法,都一定會咁樣答你) ...
你都識講度度唔同,
咁美國有國安法關香港乜事。

又唔見你講香港選特首可以好似美國選州長。
(香港唔係獨立國家,唔好將特首同人地總統比)
又唔見你講香港行三權分立。

要人好似瞎子摸象咁攞一部分黎講。

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 05:10 PM 發表

香港有國安法真係唔關香港事, 咁香港有國安法關美國乜事?
歷史教訓,唔到人哋唔理。

當年德國納粹黨希特拉,開始制訂法律去迫害猶太人的時候,
如果有人出黎理下,日後的慘劇就可能避免到。

歐美人士為咗當日的「無理到」,後悔到而家!

大家知唔知香港有一間幾大的天主教慈善機構......明愛?
(創立左.明愛醫院,及而家建立緊大學)

佢就係德國天主教為佢無干涉希特拉迫害猶太人,而悔罪所成立的。

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 05:24 PM 發表

你咁講即係自己有就得,將來人哋想有就唔得
如果你發現美國國安法有唔妥,你絕對可以為此吊佢,
制裁佢啲官員。
但人睇到中共的國安法唔妥,咪吊中共。
絕對公平!

例如,「單膝跪」.......好多地方都係佢領事館前「單膝跪」,
美國聲都唔敢聲一句。

人哋係:我做錯,人哋可以吊我,人哋做錯我可以吊人。
同你講:人有你就可以有,係兩件事
(人去死你又唔去?!)

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 05:40 PM 發表

吊美國,你咪咁幼稚啦,Black live matter咁耐,死幾多人?連國民警街軍都出過,有邊個國家夠膽發過聲,仲話制裁美國官員,一陣柒普派人暗殺就有份
你自己怕事,唔出聲/唔做嘢關人咩嘢事?

亦點都係你果一套什麼美國有國安法,香港都可以有的理由吧?

都係果一句:
又唔見你講香港選特首可以好似美國選州長。
(香港唔係獨立國家,唔好將特首同人地總統比)
又唔見你講香港行三權分立。

要人好似瞎子摸象咁攞一部分黎講。

引用:
原帖由 kaka2018 於 2020-9-19 05:48 PM 發表

快啲走啦,吾好貪尼啲啦
維穩費係大陸同胞的「愛國表現」,我絕對尊重,多多益善!

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-9-19 06:09 PM 發表

你d死撐更似收左老美維穩費的「愛國表現」,
不過人地當你係狗咋
老美周邊債,邊有錢畀維穩費?

引用:
原帖由 lawumi 於 2020-9-19 06:23 PM 發表

邊個監察法官濫放人呀?
律政司可以上訴。

由其他獨立的法官去覆核。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]