• 瀏覽: 32,163
  • 回覆: 479
  • 追帖: 1
+14
生果窮途未路下已走近大紀邊完

引用:
原帖由 team123456 於 2020-9-19 02:05 PM 發表
美賊國白人屠殺大量印第安人搶人d土地同資源賤唔賤格?
白皮豬話紅番係壞人,一定要滅絕

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-19 02:03 PM 發表
敵人太多⋯收手吧 弱勢正不斷擴大中
你敵人仲多,.... 收手吧!

支持警察,打爆曱甴!

毒果又上到大陸?
當讀者低能

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2020-9-19 10:36 AM 發表
中共為消滅蒙古族文化力度不斷加劇,內蒙古當局近日聲言要落實「習近平生態文明思想」,推出新法案全面禁牧,學校就強推用漢語取代蒙語,據報約有5,000名以蒙語為母語的學生和其家長與活動人士被捕。不斷有學生逃離限制他們自由的學校,9名蒙古人以自殺抗命,遭到拘捕的被送到「法制教育中心...

習近平成就就快可超越毛澤東
可喜可賀!

新聞來源連結:
https://hk.app ...
據報,又係據報

引用:
原帖由 lostofbubble 於 19-9-2020 11:27 AM 發表
六七暴動後,香港政府欲統一中文語文。由於當時港九市區較多使用粵語廣州話,而省城廣州也是廣州話社會,便於通商。加上戰後至主權移交前的中國大陸移民羣內,較多人使用廣州話(佔當時人口四成),其次是潮州話和客家話,故港府遂以廣州話作為香港唯一的中文語言。原本在香港電台的潮州話和客家話新聞節目,也在1960年代後期取消,而電視台的中文頻道也清一色以廣州話廣播。在新界原居民鄉村,原本以圍頭話或客家話教學的私塾 ...
本土人要爭取恢復用『圍頭話』作為官方語文

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2020-9-19 10:36 AM 發表
中共為消滅蒙古族文化力度不斷加劇,內蒙古當局近日聲言要落實「習近平生態文明思想」,推出新法案全面禁牧,學校就強推用漢語取代蒙語,據報約有5,000名以蒙語為母語的學生和其家長與活動人士被捕。不斷有學生逃離限制他們自由的學校,9名蒙古人以自殺抗命,遭到拘捕的被送到「法制教育中心...

習近平成就就快可超越毛澤東
可喜可賀!

新聞來源連結:
https://hk.app ...
都話香港啲抗爭者係發柴啦!人哋自殺抗爭,香港黃絲見到解放軍都腳軟,見到12滿徙就知啦,完全不懂反抗!

引用:
原帖由 超級扁扁的妹頭 於 2020-9-19 02:19 PM 發表
同樣事情,在中東屢見不爽,只要不臣服美帝,獨裁、專制、盜竊等等罪名必加於身上,同盟國家齊齊報導便成事實
臣服於美國, 唔好話獨裁專制. 就算殺左個異見記者, 都會視若無睹, 話你係傑出人物!

中國人都有求同存異的智慧!只是比D別有用心的人利用不明真相的市民搞對抗

0分,

引用:
原帖由 freddieking 於 2020-9-19 03:55 PM 發表

白皮豬話紅番係壞人,一定要滅絕
咁印第安人對白豬做過乜壞事?

不認中國人既垃圾,為什麼寫中文字呀,無料做美國狗呀

引用:
原帖由 andonlyu 於 19-9-2020 12:59 PM 發表
"9名蒙古人以自殺抗命"
點解無曱甴咁做.
佔中十大死士,你們今在何方?

呢d學者咁得閒,點解唔硏究下老美

唔知噉嘅報道喺嗰度嚟嘅,但系點解曱甴唔學習人哋,曱甴應該全部集體自殺阿,噉佢哋嘅訴求肯定會達成

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]