• 瀏覽: 32,186
  • 回覆: 479
  • 追帖: 1
+14
引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2020-9-19 10:36 AM 發表
中共為消滅蒙古族文化力度不斷加劇,內蒙古當局近日聲言要落實「習近平生態文明思想」,推出新法案全面禁牧,學校就強推用漢語取代蒙語,據報約有5,000名以蒙語為母語的學生和其家長與活動人士被捕。不斷有學生逃離限制他們自由的學校,9名蒙古人以自殺抗命,遭到拘捕的被送到「法制教育中心...

習近平成就就快可超越毛澤東
可喜可賀!

新聞來源連結:
https://hk.appledaily. ...
毒果
天下第一創作新聞

統一語言,功比秦始皇

又係作文比賽代表"生果"報。唔怪得尾角大佬話咁多假新聞假消息原來係真的

蘋果日報道既據報,國安拉人啦🤬🤬🤬🤬🤬

引用:
原帖由 team123456 於 2020-9-19 02:05 PM 發表
美賊國白人屠殺大量印第安人搶人d土地同資源賤唔賤格?
同樣賤格!

垃圾蘋果又作文

哈哈禁遊牧,真係搞笑。
我客戶呢幾日就係蒙古自駕,唔通羊仔馬仔都係野生嘅?
BTW,你以為蒙古人係住蒙古包嘎?停留係TVB嘅元清時期?播毒之前係脫盲先:D

附件

08DFE549-C144-487E-842E-3862BBB088E0.jpeg(186.36 KB)

203FB480-C290-4291-BFDF-B2404EBBF52E.jpeg(179.52 KB)

引用:
原帖由 萬家花色弟弟 於 2020-9-19 04:46 PM 發表

唔賤。美賊只係道晒佢地去見耶穌。 係功德一件
可能見印第安人活係世上太辛苦

「一日一蘋果,智商遠離我」,沉迷蘋果,影響一生

引用:
原帖由 Chelseaaa 於 2020-9-19 02:33 PM 發表

黃9賤好多
黃人 又 賤 又 蠢 。

替佢地父母難堪

引用:
原帖由 estateman 於 2020-9-19 04:53 PM 發表

毒果
天下第一創作新聞

引用:
原帖由 whymesad 於 2020-9-19 05:00 PM 發表
哈哈禁遊牧,真係搞笑。
BTW,你以為蒙古人係住蒙古包嘎?停留係TVB嘅元清時期?播毒之前係脫盲先:D ...
其實唔係野生。係媽生的

引用:
原帖由 金刀劍 於 2020-9-19 01:10 PM 發表
共狗真係好賤格。
黃蛆仲賤呀!狗都無資格做!

引用:
原帖由 whymesad 於 2020-9-19 05:00 PM 發表
哈哈禁遊牧,真係搞笑。
BTW,你以為蒙古人係住蒙古包嘎?停留係TVB嘅元清時期?播毒之前係脫盲先:D ...
圖二就是傳說中的羊群效應,看像不像黑暴?領頭的過了馬路,跟後的就拚死跟隨,完全不會理會被車撞的危險.

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2020-9-19 11:27 AM 發表
六七暴動後,香港政府欲統一中文語文。由於當時港九市區較多使用粵語廣州話,而省城廣州也是廣州話社會,便於通商。加上戰後至主權移交前的中國大陸移民羣內,較多人使用廣州話(佔當時人口四成),其次是潮州話和客家話,故港府遂以廣州話作為香港唯一的中文語言。原本在香港電台的潮州話和客家話新聞節目,也在1960年代後期取消,而電視台的中文頻道也清一色以廣州話廣播。在新界原居民鄉村,原本以圍頭話或客家話教學的私塾 ...
無錯,係時候再一次進化了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]