• 瀏覽: 6,507
  • 回覆: 31
+2
引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-19 01:45 PM 發表
射掂支火箭先嘞 ,咁簡單既升天科技都搞唔掂 4失
差1次劃個正宇
航天簡單??
這麼簡單的事,俄羅斯斷供發動機,美國未來10年也造不出來。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-9-19 06:41 PM 發表

中國喺香港國安法一役算係險勝,並無受大規模經濟制裁。中國梗係吾想打仗,但係若侵侵玩到承認台灣,中國軍機必然控制台灣空域,就睇下台灣降服定係開戰。

若你美國讓台灣獨立成功,那麽新疆、西藏陸續有來。

中國沒有放棄香港的管治權,看不出會放棄台灣。

如果大家睇到係侵侵惹的麻煩,未必會跟隨美國制裁中國。

大家睇下 WHO 投票,只有美國和以色列反對W H O領導抗疫,美國影響力大不如前。又睇下 ...
我明白,歐洲人嘅傳統智慧係只有永恆嘅利益,冇永遠嘅敵人。
點解我會咁睇呢,美國佬開動印銀紙機填氹,本來各國都畀美國搵笨實,但係都敢怒而不敢言,侵侵吹雞就齊齊響應,即係跟美國搵食仲有數圍

引用:
原帖由 長者 於 2020-9-19 07:20 PM 發表
我明白,歐洲人嘅傳統智慧係只有永恆嘅利益,冇永遠嘅敵人。
點解我會咁睇呢,美國佬開動印銀紙機填氹,本來各國都畀美國搵笨實,但係都敢怒而不敢言,侵侵吹雞就齊齊響應,即係跟美國搵食仲有數圍 ...
要睇美國俾到乜野利益啦,早排聯合國投票禁售軍火給伊朗,結果只有美國和多明尼加支持。

做大佬一定要讓利,如果你無著數俾D細嘅,仲要班靚資助,最後大佬吾會做得耐。

如果台軍開火控雷達瞄準中國戰機,相信解放軍立即展開攻擊

引用:
原帖由 長者 於 2020-9-19 05:16 PM 發表
美國唔需要同中國斷交,只要同台灣建交便可。
但我估美國都唔會同台灣建交,如果係真,除非老解嘅軍備係流,否則即係迫中共攤牌。
我唔會信晒中共吹噓嘅軍事實力,但我信美國中情局,如果中共軍備係流嘅,打咗好耐喇。
美國一向出牌方式都係最後睇定落注,篤阿差出手先,一路攪彊獨、藏獨、台獨、港獨、內蒙獨…再吹雞5屁眼聯盟,又撩同中國接境國家,最後睇定先出手。
中國出兵台灣都好大考慮,首先要 ...
其實除了美國,中國幾乎和歐洲各國貿易基本都是平衡的,不存在誰經濟制裁誰,歐洲要是經濟制裁中國,本質就是個殺敵一千自損八百的招數,不可能存在的。中國早就取代美國成為幾乎已經是所有G20的最大貿易國了。

唉。核沉台灣。請祖國下全球格殺令。誅殺這美國佬九族。

凡侵中國者。雖遠必誅。五雷核滅。滅絕外寇。

引用:
原帖由 TibetChina 於 2020-9-19 09:43 PM 發表

其實除了美國,中國幾乎和歐洲各國貿易基本都是平衡的,不存在誰經濟制裁誰,歐洲要是經濟制裁中國,本質就是個殺敵一千自損八百的招數,不可能存在的。中國早就取代美國成為幾乎已經是所有G20的最大貿易國了。 ...
西歐各國話就話制裁中國,實際都係搵多少著數啫。記得六四之後西歐多國都話制裁中國,到而家六四並冇平反,仲有幾多國制裁中國呢?
歷史記載中國五四運動已有啟示,中國唔能夠任人擺佈,要有自主話事權。如果中國要發圍,美國一定係攔路虎,中國一定要過美國呢關。
二戰後美國帶領掌握經濟命脈,西歐各國都係既得利益者,如果而家同美國嘈,後果好難估計,話晒中國而家處境好地地,決戰之後唔知乜環境

引用:
原帖由 長者 於 2020-9-19 05:16 PM 發表
美國唔需要同中國斷交,只要同台灣建交便可。
但我估美國都唔會同台灣建交,如果係真,除非老解嘅軍備係流,否則即係迫中共攤牌。
我唔會信晒中共吹噓嘅軍事實力,但我信美國中情局,如果中共軍備係流嘅,打咗好耐喇。
美國一向出牌方式都係最後睇定落注,篤阿差出手先,一路攪彊獨、藏獨、台獨、港獨、內蒙獨…再吹雞5屁眼聯盟,又撩同中國接境國家,最後睇定先出手。
中國出兵台灣都好大考慮,首先要夠實力,其次係 ...
歐洲有咩實力同中國決裂先?
連口罩都生產唔到。

美國都加中國關稅,結果係咩? 大陸出口到美國增加超過10%.

美國婆同蔡蛙躲起來食野,非常害怕俾無人機斬首

最慘係香港仲話要學台灣

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-19 01:45 PM 發表
射掂支火箭先嘞 ,咁簡單既升天科技都搞唔掂 4失
差1次劃個正宇
DLLM白痴仔,你眼盲心盲,張開你雙狗眼,看下現今中國實力啦!DLLM白痴仔

台灣在香港近1年已經有錢出錢,有力出力,武統係台灣自己申請的

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2020-9-19 11:33 AM 發表
臺灣人冇腦先至有今日局面,老美揾真銀,老共玩武統。結局係侵侵連任,中國統一,各取所需。
依家件事情已經唔係咁簡單。我個人認為真正的洗牌。人道手法,解放台灣一國一制,港澳必須跟,解放印度。然後扶植親中政權。我的手法;留島不要人,逆我者死

引用:
原帖由 棧道 於 2020-9-21 12:25 AM 發表
台灣在香港近1年已經有錢出錢,有力出力,武統係台灣自己申請的
香港搞成咁
呆灣絕對非常大責任
十分支持武統呆灣

鍵盤翻頁
左右