• 瀏覽: 12,169
  • 回覆: 61
+3
阿里巴巴(09988)旗下、歷來最大的新股螞蟻集團,在中美磨擦升溫的背景下啟動港滬同步上市,有美國組織對螞蟻集團IPO表達關注。「中國-當前危機委員會(The Committee on the Pre

美國佬係咪痴線㗎?!
一間中國公司在香港上市,佢都要理,佢哋真係以為自己係邊撚個?!

老美四間投行高盛、大摩、花旗及摩通都幫佢做包銷,你叫唔郁佢哋 唔幫螞蟻攪上市,就叫388唔俾佢上市

識搵錢都知喺中國、香港嘅金融市場最搵到錢,老美啲莊家真係睬侵侵都有味

新聞來源連結:

https://inews.hket.com/article/2756557/【螞蟻IPO】美國右翼組織:螞蟻牽涉人權、國家安全七大風險 促港交所推遲螞蟻集團IPO(第二版)

引用:
原帖由 buchai 於 2020-9-19 12:37 AM 發表
阿里巴巴(09988)旗下、歷來最大的新股螞蟻集團,在中美磨擦升溫的背景下啟動港滬同步上市,有美國組織對螞蟻集團IPO表達關注。「中國-當前危機委員會(The Committee on the Pre

美國佬係咪痴線㗎?!
一間中國公司在香港上市,佢都要理,佢哋真係以為自己係邊撚個?!

老美四間投行高盛、大摩、花旗及摩通都幫佢做包銷,你叫唔郁佢哋 唔幫螞蟻攪上市,就叫388唔俾佢上 ...
究竟系咩組織,大家查下

西人妒忌妒到浮哂水面好肉酸

乜水?啋佢都生臭狐啦

引用:
原帖由 buchai 於 2020-9-19 12:37 AM 發表

美國佬係咪痴線㗎?!

老美四間投行高盛、大摩、花旗及摩通都幫佢做包銷,你叫唔郁佢哋 唔幫螞蟻攪上市,就叫388唔俾佢上 ...
美國佬眼紅中國企業既成功

華為,5G技術領先美國
Tictok,用戶全球增長最快的社交媒體
騰訊,壟斷半個地球既科網界
螞蟻,全球最貴IPO

所以美國不得不瘋狂打壓

引用:
原帖由 buchai 於 2020-9-19 00:37 發表

美國佬係咪痴線㗎?!

馬爸爸依家就真係從美國螞蟻搬家

真係好好奇一班反社會既右翼組織9吠都有新聞?

其實係媒體問題,坊間好多組織亂講野,美英有,中東南美都有,媒體只揀歐美!

[委員會又批評,負責螞蟻集團上市的四間美資承銷商,高盛、大摩、花旗及摩通,不顧潛在風險便鼓勵美國投資者買入股票。]

點解唔封殺自己承銷商?

白痴美國佬

低Q能。

引用:
原帖由 buchai 於 2020-9-19 00:37 發表

美國佬係咪痴線㗎?!

係咪又想搞多一間公司呀?

上市都關人權事右翼攪惦自己先啦

引用:

美國佬係咪痴線㗎?!

邊個得閒理佢啊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]