• 瀏覽: 38,272
  • 回覆: 6
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-9-18 11:39 PM 發表

【Now新聞台】港人鄧龍威早年被菲律賓當局指控在當地藏毒,判囚終身。協助他的立法會議員謝偉俊收到消息,菲律賓的最高法院,終極駁回其上訴,他指案件存在疑點。鄧龍威哥哥希望,特區政府能夠從其他途徑協助。

港人鄧龍威在菲律賓🇵🇭藏毒案判終身,他上訴剛被菲方駁 ...
他到底有沒有中國國籍?有的話這事應該找中國政府。
找特區政府根本沒有外交權

熱賣及精選
引用:
原帖由 FOX!!! 於 2020-9-19 09:36 AM 發表

睇過條友網上post寫ge日記  全部都夾帶粗口同思想暴力
佢對自己英屬香港人身份好自豪 一直強調
對大陸人完全係睇唔起
對其他中國人身份係好岐視同嘲笑
條友係監獄一直有香港人捐錢接濟佢 生活唔係差果隻黎
之前佢寫監獄有自己房間 有電話用 有wifi 有錢買送煮飯 自己想食咩就買咩
香港班黑暴最想要ge坐監都仲可以自由  果邊滿足晒佢地 ...
師兄看過他的日記?

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2020-9-19 11:14 AM 發表

人質事件中國政府都幫唔到啦,八條人命呀!
當時菲律賓警察在解救,還能怎么幫?
菲律賓警察是袖手旁觀還是不管不問?你說說怎么辦

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-9-19 12:08 PM 發表

那一次,大家香港人也喊了,親眼直播無助地看著他們由生變死,菲方事前事後的無能,巳不用說了
那是警察訓練問題
但人家也是冒着生命在救人
好像人質死亡是中國政府不幫一樣?
人家已經在解救,還能怎么幫?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2020-9-19 11:22 AM 發表

審案判案唔可以單憑相信兩個字
鄧自己都有在法庭隱瞞之前有去菲律賓

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-19 01:10 PM 發表

你都幾搞笑。由港府說出比港人知並作了結。你以為香港市民或香港系國際法庭?咁多港人系外國犯法,系系個個都要經港府。每國都有佢法律,如果你無強力證據既話。曬氣 ...
感覺有人想圍魏救趙
我個人心裡陰暗,懷疑有人想把這件是搞成外交事件
目的是逼港府找深圳要12逃犯

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-19 03:18 PM 發表

系同類型事件,一樣系外地違法,一樣要政府出面,一樣系要回香港坐監。搞得店菲律賓按道理就搞得店大陸
我小人之心懷疑系港府不找深圳要人,就可能有人想把這件事搞成外交事件

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]