• 瀏覽: 40,950
  • 回覆: 463
  • 追帖: 2
+10
引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-9-19 09:35 AM 發表

一言難䀆。。。有機會去書局看下他著作了解一下
黑獄就更。

最大問題是,你有犯毒嗎?

引用:
原帖由 liuche01 於 2020-9-19 12:06 AM 發表
東南亞有幾個國家根本唔值得去,咪貪平去旅行
邊幾個?
有次跟egl 去馬拉,入境集合拎行李時,發現全團人既喼都比海關開過,嘩!容乜易插贓架...真心驚!

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-9-18 11:39 PM 發表
【Now新聞台】港人鄧龍威早年被菲律賓當局指控在當地藏毒,判囚終身。協助他的立法會議員謝偉俊收到消息,菲律賓的最高法院,終極駁回其上訴,他指案件存在疑點。鄧龍威哥哥希望,特區政府能夠從其他途徑協助。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/PHI-DRUG-200918-22.jpg

港人鄧龍威在菲律賓🇵🇭藏毒案判終身,他上訴剛被菲方駁 ...
樓主你咁關心佢嘅?

可否講下呢條友以前係香港做乜?之後係菲律賓又係做乜?

我自己接觸菲律賓人經驗,包括當地一此華人,講嘢信幾成好啦!

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-9-19 09:28 發表
我依稀記得,80年代有兩位香港人都係菲律賓坐左幾年冤獄,都係因為被控販毒而判死刑,最後都安然返港,幫佢哋就好似係民主派嘅議員。
而家的民主派同以前唔同晒了...
以前比較正氣公平肯講道理

引用:
原帖由 st70 於 2020-9-19 10:03 AM 發表

邊幾個?
有次跟egl 去馬拉,入境集合拎行李時,發現全團人既喼都比海關開過,嘩!容乜易插贓架...真心驚!
係馬尼拉……
其實大家要明一樣事實,唔係度度好似香港咁先進咁講人權講程序嘅!

喺印尼坐監,有錢疏通可以做大爺,真人真事,唔係老作,菲律賓就唔知,因為唔識人喺果度坐緊

引用:
原帖由 FOX!!! 於 2020-9-19 09:36 AM 發表
睇過條友網上post寫ge日記  全部都夾帶粗口同思想暴力
佢對自己英屬香港人身份好自豪 一直強調
對大陸人完全係睇唔起
對其他中國人身份係好岐視同嘲笑
條友係監獄一直有香港人捐錢接濟佢 生活唔係差果隻黎
之前佢寫監獄有自己房間 有電話用 有wifi 有錢買送煮飯 自己想食咩就買咩
香港班黑暴最想要ge坐監都仲可以自由  果邊滿足晒佢地 ...
如果係真,咁我信佢係當地啲大佬嚟

雖然現在香港立立亂。。。但大家有空曬幾分鐘到書局看看他著書"鄧龍威黑獄"幾頁,了解過後才自行同情與否吧,小民的我只能做到這樣

呢單嘢我從來唔信冤枉嘅

引用:
原帖由 FOX!!! 於 2020-9-19 09:57 AM 發表

幾年前有人幫佢post係高登
成件事怪怪的,完全清白好難相信,兩個男人去菲律賓散心,警察見你樣衰贓嫁禍,冇屈佢好似又唔係,另係最差既監獄,得到手機,學識上網,出文求救,匪夷所思

仲未槍斃已經好好彩!

唔奇,睇supergirl刀知老尾有$坐監坐到係屋企咁自由出入,監獄長刀要聽指示做嘢
引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-9-19 10:06 AM 發表
喺印尼坐監,有錢疏通可以做大爺,真人真事,唔係老作,菲律賓就唔知,因為唔識人喺果度坐緊

引用:
原帖由 hkjc166 於 2020-9-19 10:05 AM 發表

而家的民主派同以前唔同晒了...
以前比較正氣公平肯講道理
同意

同得美國佬結盟嘅都無個好人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]