• 瀏覽: 40,972
  • 回覆: 463
  • 追帖: 2
+10
引用:
原帖由 aj4577 於 2020-9-19 02:03 PM 發表
經過人質事件
話過呢世唔去菲律賓
呢D地獄鬼國危害人類文明安全,由殺害文明使者麥哲倫開始說起

引用:
原帖由 深海靚更新 於 2020-9-19 02:05 PM 發表
犯法之後,梗要承擔責任,就算喺香港都系咁,唔通香港嘅法律,妳就可以喺?
昔日列強有治外法權就是不信任落後國家的司法,最後都是靠國家自身去爭取廢除

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-9-19 03:12 PM 發表

都係果句,菲國這黑暗地,香港人還是不去為上。。。要平玩都去泰國
僕人國貧窮而邪惡,污糟而黑暗,一個本來亞洲第二經濟體的國家淪落到連500ml洗潔精也買不起的國家,沒有充足的必須清潔用品直接導致肺炎經海員出口到本邦,搞到第二次爆發。

安南人用得起洗潔精

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2020-9-19 03:28 PM 發表

千奇百趣東南亞,咁怕都係唔好出香港喇,其實泰國仲恐怖,隨時比人搖控落降頭;去嫖分分鐘搞著個男人,而且聽過有食人竇專迷你d遊客黎食,唔通呢d又唔恐怖呀?自欺欺人而已
暹羅人尊君愛國,每天0800及1800時會奏國歌,人們放下手頭工作向國家致敬。更重要的是鄭和下西洋不少國人移民到暹羅——不是都是粵東潮汕人,他們為暹羅帶來了技術、還有勤勞和智慧這些核心價值。不少暹相都有華人血統,華人與當地人的融合使暹羅是東南亞少數未受殖民統治國家之一。更重要的是暹羅人有不少清潔用品和殺蟲劑,加上是佛教國家,因此十分潔淨。

因此暹羅人用申龍,而僕人國用連揭西人都不用的五洲龍——他們不賣同鄉的帳

如果真係証實有疑點,香港政府絕對要幫同要還鄧清白,坐冤枉監好冇陰公

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-9-19 05:26 PM 發表

你咁講,又太過偏激;菲律濱受西班牙教化四百年,點都學到啲文明既!
為什麼會由搞第二屆亞運的國家,淪落到連買400ml洗頭水也買不起要逐次買?這就是沒有民族覺醒和自律

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-10-27 12:44 PM 發表

為什麼會由搞第二屆亞運的國家,淪落到連買400ml洗頭水也買不起要逐次買?這就是沒有民族覺醒和自律
https://i.pinimg.com/736x/27/6c/b1/276cb10eaadbf4d6aa88de137f7eb7d4.jpg
我真係建議你出下香港以外既地方,唔好再用網圖打飛機

引用:
原帖由 martinipsir 於 2020-9-19 04:31 PM 發表
菲律賓根本不是人類的國家,只可說是家蓄國
首先僕人國殺害文明使者麥哲倫開始,米國雖然為僕人國帶來米國文明,使她搞了第二屆亞運,可是沒有民族覺醒和民族自律情況下國勢每況愈下,最後淪為勞動出口大國。更重要的是手上的槍和選票沒有改變其命運,因為他們奇懶無比。

世上沒有無緣無故的恨,一個沒有進步的國家,人民吃垃圾為生(其實當地土地肥沃,家父帶了些辣椒籽去,很快有收成了,一個稍為進步的大統也沒有太大用途

引用:
原帖由 賢豬 於 2020-10-27 12:15 PM 發表
如果真係証實有疑點,香港政府絕對要幫同要還鄧清白,坐冤枉監好冇陰公
做乜唔申請返香港坐呢?

蟥人家人話香港冇自由嘛

可接受坐終身但有三條件:
有囡倍,有冷氣,一日三餐好😂

坐左咁多年都慣啦

所以話做人唔好行差踏錯,後悔莫及

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]