• 瀏覽: 33,721
  • 回覆: 458
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-9-19 04:52 AM 發表

鄧在獄中用手機FB給香港🇭🇰支持他的朋友來幫他在香港這邊整理出書,但好似出書這事後,獄卒看鄧更嚴厲
坐監可以用手機

換著香港班黃官一句唔知情真係可以無事

回覆 引用 TOP

坐多幾年,睇吓有冇方法轉嚟香港服刑

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-9-19 08:57 AM 發表

垃圾菲法國,坐監也要犯人給錢才有飯床,還要另給錢獄卒免他為難自己,菲律賓這方面正仆街
之前都有囚犯家人講過,個個月要俾好多錢,搞到佢地身家都無晒,大家可以諗吓佢地俾咗幾多錢啦。

回覆 引用 TOP

當日搵得逃議員就預左無第二條路行啦

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-19 08:51 AM 發表

港府點會幫香港人呀
去外國犯法就叫香港幫
😂

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-9-18 11:39 PM 發表

【Now新聞台】港人鄧龍威早年被菲律賓當局指控在當地藏毒,判囚終身。協助他的立法會議員謝偉俊收到消息,菲律賓的最高法院,終極駁回其上訴,他指案件存在疑點。鄧龍威哥哥希望,特區政府能夠從其他途徑協助。

港人鄧龍威在菲律賓🇵🇭藏毒案判終身,他上訴剛被菲方駁 ...
咁又唔好下下覺得香港人啱晒……佢真正有冇販毒,你同我都唔知……

菲律賓販毒問題嚴重,影響幾代人民生活,好多國家零容忍販毒,唔駛即場伏法已經好好

我依稀記得,80年代有兩位香港人都係菲律賓坐左幾年冤獄,都係因為被控販毒而判死刑,最後都安然返港,幫佢哋就好似係民主派嘅議員。

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-19 09:06 AM 發表

坐監可以用手機
看又是用錢疏通獄卒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-9-19 09:28 AM 發表

我依稀記得,80年代有兩位香港人都係菲律賓坐左幾年冤獄,都係因為被控販毒而判死刑,最後都安然返港,幫佢哋就好似係民主派嘅議員。
你都識講80年代啦⋯⋯上一單有加拿大公民販毒已經伏法了

回覆 引用 TOP

你唔好on 9啦
你估響香港咩
案件如果係證據確鑿,就打法律程序,打人為出錯。
所以張子強無罪,仲大搖大擺行出睪丸話香港法律無得頂。
鄧生,你有冇做先?個個唔屈,屈你?

引用:
原帖由 jaccjacc 於 2020-9-19 09:06 AM 發表

監獄內竟然可以用手機?
paid for it

引用:
原帖由 holo3 於 2020-9-19 09:28 AM 發表

菲律賓販毒問題嚴重,影響幾代人民生活,好多國家零容忍販毒,唔駛即場伏法已經好好
一言難䀆。。。有機會去書局看下他著作了解一下

附件

1.jpg(168.72 KB)

2020-9-19 09:35 AM

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-9-19 09:28 發表

師兄係唔係講旅行團領隊同團員單嘢? 兩人判左終身但坐左4年幾就翻到案獲釋
佢地叻在無搵民主派議員出頭

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]