• 瀏覽: 40,992
  • 回覆: 463
  • 追帖: 2
+10
引用:
原帖由 隔夜巨額留言 於 2020-9-19 03:59 PM 發表

講唔錯,美國有疫情有暴亂,女仔晚根本就唔敢出門口,實在唔明移民嘅人,但人哋屋企裏面生活意圖咩?
移民的香港人多是叛國叛黨,現在中國有什麼不好,要去當白皮豬的看門狗

腦羞成怒。真失禮。。

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-9-19 04:08 PM 發表

移民的香港人多是叛國叛黨,現在中國有什麼不好,要去當白皮豬的看門狗
佢哋想移民去當下等公民,都唔想喺自己國家做人,可能系祖輩開始就系漢奸走狗!

引用:
原帖由 隔夜巨額留言 於 2020-9-19 04:11 PM 發表

佢哋想移民去當下等公民,都唔想喺自己國家做人,可能系祖輩開始就系漢奸走狗!
身為中國人移民去了人家住講下英文,自己身份會提升嗎?這幫人照下自己只是黃皮膚黑眼睛,人家只當移民是逃難的三等人咋。

民主國家,司法一定係公義

販毒賓佬國唔死刑已偷笑, 唔係有香港D垃圾議員出句聲就洗白

引用:
原帖由 fb2f8099d435b1 於 2020-9-19 04:16 PM 發表

身為中國人移民去了人家住講下英文,自己身份會提升嗎?這幫人照下自己只是黃皮膚黑眼睛,人家只當移民是逃難的三等人咋。
講唔錯,好多國家嘅人都將移民嘅人,當難民嚟睇,而移民嘅人都覺得自己幾嘅架勢

引用:
原帖由 sing9304 於 2020-9-19 11:34 AM 發表

請問你有冇拎政府一萬蚊?
唔駛答我,自己問心就可以了。
做人就算咩立場,處事係咪應該有底線?
當你日日要攬炒停步倒退時,全世界都進步緊。
我可以講,憑你地嘅能力,點搞中共都唔會倒台,所以香港亦冇可能獨立。
真係咁憎香港,拎本BNO移民英國啦,我認識唔少人都安排緊,咁做總比日日過到你咁樣快樂。 ...
C兄,好多轉貼員本身其實冇立場,收錢做嘢出貼 同返工咁.
時代唔同,窮撚有$收 殺人 燒人刀無所謂.

引用:
原帖由 隔夜巨額留言 於 2020-9-19 04:22 PM 發表

講唔錯,好多國家嘅人都將移民嘅人,當難民嚟睇,而移民嘅人都覺得自己幾嘅架勢
公司見得多呢批放洋狗,香港政府福利香港公司人工攞到盡。。但他們啲稅就交美加澳,轉頭還會走來吋下你香港咁亂你將來有勿打算

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2020-9-19 11:01 AM 發表

大把港人每年出入泰國頻頻,似返屋企,唔通又係走私?
而家有廉航,所以多左一年去幾次旅行。二十年前,好少人會去外遊多次。我覺多個事主應該有帶毒唔,只不過同佢同行既人比錢,所以無拉佢。佢無比錢所以比人拉左。

仲有人去呢d鬼國既咩😰

有恐怖份子既地方都唔好去,而家既HK都係

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2020-9-19 11:53 AM 發表

杜特精過鬼,佢利用中美矛盾攞著數。
中共又做怨大頭!

引用:
原帖由 真灰大樹 於 2020-9-19 11:59 AM 發表

無團去, 唔係無得去麻
有,"自悠行"去Boracay潛水𠴱班囉,普羅市民唔會去觀光!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]