• 瀏覽: 22,274
  • 回覆: 212
+7
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-18 09:41 PM 發表
7.21元朗站白衣人恐襲事件發生三個月當日,市⺠抗議「警黑勾結」,晚上在元朗大馬路一帶聚集堵路,有示威者遭督察制服;其間一名⻘年涉向該督察投擲1.5公升水樽,最終示威者成功逃走,惟青年自己卻被捕。涉案⻘年被控阻差辦公、拒捕及管有攻擊性武器三罪,今在屯門法院受審。聲稱被水樽擲中...

https://hk.appledaily.com/resizer/zf_OmHU4hcffL ...
毒貼又出來了

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-20 07:25 AM 發表

大陸人就係有呢套低能思想
唔識世面 明顯而家被人玩返轉頭
害埋香港!
只係識介面。

官話,掟吓啫,警察都冇驚,根據黃狗掟特首的案例,正常係無罪釋放,法官可能反告警察講粗口

引用:
原帖由 霸氣大哥 於 2020-9-20 08:00 AM 發表
721警黑公然勾結,無法無天
你講嘢打曬結

咁樣侮辱咗好多夜晚返工加班嘅人喎
成個中環投資銀行12點都未放工!

頂原來毒果

法官要放人一定有計

引用:
原帖由 D9L 於 2020-9-18 10:26 PM 發表
喺香港11點仲有不少正常守法嘅人趕番工,放工
不過呢隻曱甴無業,又係膠學歷唔做嘢嘅廢青

補充返,阿sir係講正常人唔會11點係當時地點同馬路跑,返工放工嘅人會走出馬路跑?

點解出庭著全套老西?
莫非法官會以貌取人?

引用:
原帖由 cychowhk 於 2020-9-19 01:07 AM 發表
點知1.5公升入面 裝係唔係強水 狗官永遠都係狗官
馬杜撚話無問題就無問題,襲警要警察驚同做出受驚表情,仲要實受傷程度狗棺認可先算襲警。如果無做齊全套表情同受傷程度狗棺覺得唔夠重就可以放人,最多放低二舊水就搞撚掂

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-18 09:41 PM 發表
7.21元朗站白衣人恐襲事件發生三個月當日,市⺠抗議「警黑勾結」,晚上在元朗大馬路一帶聚集堵路,有示威者遭督察制服;其間一名⻘年涉向該督察投擲1.5公升水樽,最終示威者成功逃走,惟青年自己卻被捕。涉案⻘年被控阻差辦公、拒捕及管有攻擊性武器三罪,今在屯門法院受審。聲稱被水樽擲中...

https://hk.appledaily.com/resizer/zf_OmHU4hcffL ... 既然你係警察,又做緊正當嘢,點解唔出示委任證?莫非做非法嘢?
法棺有無開庭前,交委任證比每個庭內所有人傳閱,證明佢係法棺
淋病每次開記招,蘋果作者有無叫淋病先蘇張李克強簽名委任狀比蘋果、日月、立場,港台查閱

因為警察講粗口,所以唔應該被告有罪。

即係咁,因為證明了蘋果係甜嘅,所以橙就唔係甜嘅👏🏻👏🏻👏🏻

引用:
原帖由 D9L 於 2020-9-18 10:26 PM 發表
喺香港11點仲有不少正常守法嘅人趕番工,放工
守法市民唔會用水樽掟保護佢既警察
守法市民唔會出現暴徒打搶砸燒場地50米內
只有曱甴暴徒才會去手足打搶砸燒場地50米內宵夜、食飯、行街睇戲

引用:

https://hk.appledaily.com/resizer/zf_OmHU4hcffL ...
On 9 YC邏輯,樓主弱智到信!無得求!

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-9-18 10:40 PM 發表
等睇港奸法狗判狗如何為暴徒曱甴自己友狡辯, 話個1.5公升水樽沒有殺傷力, 被掟中也沒問題... 傑出青年擲水樽, 有為有前途... 判無罪立即釋夜...

11625848 ...
狗棺:當晚最傷係被不誠實證人推拉那位女士,及被警察粗暴按在地上的年青有維,未來社會棟樑煮人翁無咕被告,判證人賠償被告5000醫藥費,另付堂費!退庭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]