• 瀏覽: 22,166
  • 回覆: 212
+7
引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-18 09:41 PM 發表
7.21元朗站白衣人恐襲事件發生三個月當日,市⺠抗議「警黑勾結」,晚上在元朗大馬路一帶聚集堵路,有示威者遭督察制服;其間一名⻘年涉向該督察投擲1.5公升水樽,最終示威者成功逃走,惟青年自己卻被捕。涉案⻘年被控阻差辦公、拒捕及管有攻擊性武器三罪,今在屯門法院受審。聲稱被水樽擲中...

聲稱被水樽擲中的督察在辯方盤問下揚言:「11點唔會有正常守法嘅人喺街跑。」現場片段顯示督察向被告大嗌並講粗口, ...
成篇文章想講d咩?差佬講粗口,但無犯法但就比人當犯咁審。 被告好斯文無講粗口,但犯左法。

係唔係想表達咁樣?

捉到要先吃棍。

兵,點同訟棍鬥呢!

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-9-20 12:13 AM 發表
警隊入面有黑警
香討入面有曱甴

黃狗髮冠

同9官鬥咀晒氣,佢哋企晒喺曱甴果面架喇!

法官唔中立

引用:
原帖由 D9L 於 2020-9-18 10:26 PM 發表
喺香港11點仲有不少正常守法嘅人趕番工,放工
有冇帶鐳射筆 ??

要去救12手足嘅父母點解又唔去驗DNA?答案好簡單,全是假的

做狗已經衰,重要做隻賣國賊既狗,
你咁唔中意大陸,唔好食大陸嘢,唔好飲東江水,唔好淘寶,唔好住喺香港,
重唔去你主人既美國? 睇佢收唔收留你丫,死傻仔,香港係中國既,你留喺度把撚咩

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-9-18 10:08 PM 發表

要出示左委任證先可以做野?!
邊個國家防暴隊會咁做?

引用:
原帖由 D9L 於 2020-9-18 10:26 PM 發表
喺香港11點仲有不少正常守法嘅人趕番工,放工
佢話喺馬路跑呀

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-9-18 10:40 PM 發表
等睇港奸法狗判狗如何為暴徒曱甴自己友狡辯, 話個1.5公升水樽沒有殺傷力, 被掟中也沒問題... 傑出青年擲水樽, 有為有前途... 判無罪立即釋夜...

11625848 ...
條狗棺試下比我用 1.5升水樽掟下佢,佢老婆,佢仔女,睇下有冇事!?

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-9-18 09:41 PM 發表
7.21元朗站白衣人恐襲事件發生三個月當日,市⺠抗議「警黑勾結」,晚上在元朗大馬路一帶聚集堵路,有示威者遭督察制服;其間一名⻘年涉向該督察投擲1.5公升水樽,最終示威者成功逃走,惟青年自己卻被捕。涉案⻘年被控阻差辦公、拒捕及管有攻擊性武器三罪,今在屯門法院受審。聲稱被水樽擲中...

聲稱被水樽擲中的督察在辯方盤問下揚言:「11點唔會有正常守法嘅人喺街跑。」現場片段顯示督察向被告大嗌並講粗口, ...
消防員要出示委任証先可救火?醫生出示委任証先可救人?法官有否出示委任証才判案?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]