• 瀏覽: 6,966
  • 回覆: 139
+4
任職四大會計師樓的女文員涉於去年以鐳射筆照射葵涌警署對出警車內的警員,她否認一項管有攻擊性武器罪,案件被裁定表證成立後,女文員選擇出庭自辯。她表示因工作需要而攜帶鐳射筆,當時正向男友展示新鐳射筆,並否認蓄意照向警員。案件押後至本月25日裁決。

其實佢地敢於犯法,做烈士.....應該勇於承認自已的行為.
在庭上,陳述自已的理念,向她們認為不公平的事件,提出自已的睇法...
而唔應事後,就亂咁砌詞姣辯.......
其實我真係好敬尊"秋謹"....她們真係攪革命了,
敢於承認自已所做一切,敢於康概就義......

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1376478/即時-港聞-涉葵涌警署外鐳射筆照警-女文員-當時向男友展示新筆

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-18 06:24 PM 發表
原來又是屈,形象差無計
你指示威者屈警察

如孫中山搞革命好似黑暴會點呢?
破壞街上地舖小販檔
打爛路橋
阻人工作生活
私了唔支持人
係街叫
襲擊政府設施,但除左軍營
最重要係參加科舉做官!

講出嚟唔笑先好

文員向男友展示鐳射筆剛好有警車經過....... 而鐳射筆是工作需要
引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2020-9-18 06:21 PM 發表
任職四大會計師樓的女文員涉於去年以鐳射筆照射葵涌警署對出警車內的警員,她否認一項管有攻擊性武器罪,案件被裁定表證成立後,女文員選擇出庭自辯。她表示因工作需要而攜帶鐳射筆,當時正向男友展示新鐳射筆,並否認蓄意照向警員。案件押後至本月25日裁決。

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/st/1f052c7e4d08b13a3814db366 ...

要忍到笑先講得出

指下比男友睇個西隆係邊度.

暴徒永遠都有唔同既藉口

本身為女文員 有鐳射筆係好合理 少林巴士等二集少林文員

有解釋,黃狗官就好做,被告可信,無罪釋放

其實支雷射筆係買嚟幫男友照痔瘡

不如話男友有沙入眼想照清楚啲仲有說服力

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-9-18 06:28 PM 發表
如孫中山搞革命好似黑暴會點呢?
破壞街上地舖小販檔
打爛路橋
阻人工作生活
私了唔支持人
係街叫
襲擊政府設施,但除左軍營
最重要係參加科舉做官!
...
另一點:孫中山同佢啲同志被清朝拘捕,唔會扮有病、弱智,或者作啲弱智藉口出來。
呢啲就係真正革命家同虛偽嘅曱命家嘅分別。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]