• 瀏覽: 13,233
  • 回覆: 143
+2
大把基層工作請唔夠人,算擺啦。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-9-20 05:19 AM 發表

一個地方賺唔到外來錢 . 經濟只會越來越差 .
又唔覺喎,泊到通街車消費好強勁

抵死

引用:
原帖由 農場深情的烈女 於 2020-9-20 09:45 AM 發表

又唔覺喎,泊到通街車消費好強勁
你可能只係活在富人既圈子 .

引用:
原帖由 220 於 2020-9-20 09:33 AM 發表

以前獅子山精神是因為一班大陸捱慣苦的逃難大陸落到香港發奮圖強,才帶動香港,現在只剩下一班要求多多好食懶飛的年青人,可睇黑暴剛平靜下來,只見黑暴信徒行乞,曱甴各頭目全都是用偷呃拐騙賺錢,最少香港沉淪多五至十年,這代年青人大了要經歷過男盜女娼墮落過後,他們下一代才有機會醒。 ...
係,而家啲人真係非常懶,但能力又低,唔同以前個輩

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-9-20 07:21 AM 發表

限聚放寬就會疫情反彈 ..

香港人既態度 ..

只會沒完沒了 ..

就算唔疫情反彈 ..

一個冇得賺外來錢既地方 ..

經濟只會越來越差 ..

尤其係香港係一個甘細既地方 .. ...
清醒既人...就會明白你講既說話....!
但可惜...香港就係有好多頭腦唔清醒既人....!

黃人做乞丐

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2020-9-18 03:18 PM 發表
政府昨公布最新6至8月的失業數字,失業率維持6.1%,惟就業不足率升至3.8%,是沙士後、即17年以來高位。餐飲服務業的失業率高達14.4%,地產業失業率亦升0.5個百分點至3.7%。有學者估計,失業

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2755000/2756012/fb_20200918_1_20 ...
政府做嘢差唔多啦,估計失業率6.1%但實際情況有40%失業或就業不足,正所謂斷撚估無辛苦dklm

班黃屍一向想攬炒,如願得償啦,

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-9-18 03:19 PM 發表
曱甴爭取攬炒成功了
我唔係蟑螂
加上美國肺炎
卻被攬炒了

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2020-9-18 03:18 PM 發表
政府昨公布最新6至8月的失業數字,失業率維持6.1%,惟就業不足率升至3.8%,是沙士後、即17年以來高位。餐飲服務業的失業率高達14.4%,地產業失業率亦升0.5個百分點至3.7%。有學者估計,失業

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2755000/2756012/fb_20200918_1_20 ...
希望手足們辭職抗爭,你地返工係背棄其他攬炒手足既理念

其實第三波疫情係因為放寬海員換更所造成,政府也都承認,餐飲零售重災都源自於此,疫情下仲分乜黃藍,新冠會識分黃藍的?

引用:
原帖由 estateman 於 2020-9-20 10:55 AM 發表

我唔係蟑螂
加上美國肺炎
卻被攬炒了
c hing 加油

之前保就業保住 d 失業率啫,唔係點止6.1, x 2 啦

限聚放寬就會疫情反彈 ..

香港人既態度 ..

只會沒完沒了 ..

就算唔疫情反彈 ..

一個冇得賺外來錢既地方 ..

經濟只會越來越差 ..

尤其係香港係一個甘細既地方 ..

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]