• 瀏覽: 13,252
  • 回覆: 143
+2
保就業最失敗

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-9-20 04:48 AM 發表
隨著疫情慢慢緩和, 限聚令放寬, 市民消費增加, 相信情況遂歩改善。
限聚放寬就會疫情反彈 ..

香港人既態度 ..

只會沒完沒了 ..

就算唔疫情反彈 ..

一個冇得賺外來錢既地方 ..

經濟只會越來越差 ..

尤其係香港係一個甘細既地方 ..

機場一日唔通返嘅話,都好難起死回生

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-9-20 04:48 發表
隨著疫情慢慢緩和, 限聚令放寬, 市民消費增加, 相信情況遂歩改善。
不要心存幻想,事實是放寬限聚令後就會出現類似今年第三波疫情爆發的原因非法七一集結或非法初選的事件出現,香港人不會醒的一定會歷史重演。

失業係個人問題,
我覺得今年經濟好好,
資產值7位數HKD增幅。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 20/9/2020 07:21 發表

限聚放寬就會疫情反彈 ..

香港人既態度 ..

只會沒完沒了 ..

就算唔疫情反彈 ..

一個冇得賺外來錢既地方 ..

經濟只會越來越差 ..

尤其係香港係一個甘細既地方 .. ...
經濟會慢慢復甦起來。

引用:
原帖由 220 於 20/9/2020 08:05 發表

不要心存幻想,事實是放寬限聚令後就會出現類似今年第三波疫情爆發的原因非法七一集結或非法初選的事件出現,香港人不會醒的一定會歷史重演。 ...
你好想第四波來臨?

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-9-20 08:13 發表

你好想第四波來臨?
乞求不出來無用嫁,香港是人禍,非法七一集結或初選就是第三波,九月六日他們又想出來攪事九月中就出現雙位數,總之他們就是想香港死,你們就同情佢。

引用:
原帖由 falconV8 於 2020-9-20 08:10 AM 發表

經濟會慢慢復甦起來。
等於一個家庭 . 冇收入 .

亞爸俾錢亞媽 . 亞媽俾錢亞仔 . 亞仔俾錢亞爸 .

甘既情況 . 唔通呢個家庭會越來越有錢 ??

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 20/9/2020 08:22 發表

等於一個家庭 . 冇收入 .

亞爸俾錢亞媽 . 亞媽俾錢亞仔 . 亞仔俾錢亞爸 .

甘既情況 . 唔通呢個家庭會越來越有錢 ??
唔使驚,有阿爺睇住這個家庭。

多謝個D自私自利既政棍黃屍曱甴!! 

引用:
原帖由 workdboy169 於 2020-9-20 07:03 AM 發表

好多都攞緊傷津,公援
白卡黨 弱智派

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2020-9-18 03:18 PM 發表
政府昨公布最新6至8月的失業數字,失業率維持6.1%,惟就業不足率升至3.8%,是沙士後、即17年以來高位。餐飲服務業的失業率高達14.4%,地產業失業率亦升0.5個百分點至3.7%。有學者估計,失業

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2755000/2756012/fb_20200918_1_20 ...
其實真系唔系壞事!點解?打工皇帝系香港已成為全球領先惡名,好多香港打工仔太依賴政府,而家真系要馬死落地行心態,積極去做先揾到工,放下身價值觀先去返以前獅子山精神,依賴政府不如面對困難去克服佢,加油吧!香港人…!

假的。 人山人海,不知幾旺個市。

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2020-9-20 09:04 發表

其實真系唔系壞事!點解?打工皇帝系香港已成為全球領先惡名,好多香港打工仔太依賴政府,而家真系要馬死落地行心態,積極去做先揾到工,放下身價值觀先去返以前獅子山精神,依賴政府不如面對困難去克服佢,加油吧!香港人…! ...
以前獅子山精神是因為一班大陸捱慣苦的逃難大陸落到香港發奮圖強,才帶動香港,現在只剩下一班要求多多好食懶飛的年青人,可睇黑暴剛平靜下來,只見黑暴信徒行乞,曱甴各頭目全都是用偷呃拐騙賺錢,最少香港沉淪多五至十年,這代年青人大了要經歷過男盜女娼墮落過後,他們下一代才有機會醒。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]