• 瀏覽: 465
  • 回覆: 10
2016 年因立法會宣誓事件遭褫奪議員資格的劉小麗,於 2018年參加九龍西立法會補選時,被選...

除左比訟費之外,記住嘔返份人工出嚟😊

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/politics/被裁定-非妥為當選-上訴至終院失敗-陳凱欣失去議席/

熱賣及精選
支持陳凱欣上訴, 一席都不能少.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-9-18 12:32 PM 發表

2016 年因立法會宣誓事件遭褫奪議員資格的劉小麗,於 2018年參加九龍西立法會補選時,被選...

除左比訟費之外,記住嘔返份人工出嚟😊

新聞來源連結:

https://www.thestandnews.com/p ...
做左咁耐, 要嘔人工同津貼就認真甘囉.

其實內部犯錯, 要議員失議席要嘔返薪津唔合理. 不過之前幾個係決定左要, 呢個亦不能豁免.

引用:
原帖由 GX225 於 2020-9-18 01:20 PM 發表

其實內部犯錯, 要議員失議席要嘔返薪津唔合理. 不過之前幾個係決定左要, 呢個亦不能豁免.
你咁講就最公道

回覆 引用 TOP

呢隻8婆賤雞根本係拖延時間,想拿多幾個月糧。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GX225 於 2020-9-18 01:20 PM 發表

周庭係因為佢自己犯錯被DQ。同今次唔同。
唔好混為一談。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-9-18 02:13 PM 發表

周庭係因為佢自己犯錯被DQ。同今次唔同。
唔好混為一談。
咁人地宣誓唔莊重點解唔再宣過呢?

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-18 14:24 發表

你結婚宣誓要有第二次, 都要先離婚先啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-9-18 02:24 PM 發表

你問下法庭啦。係法庭判。

回覆 引用 TOP

又話要係  三權分立, 
呢件事完全顯示   司法  凌駕 行政(選務處) 與 立法 (垃圾會)

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。

回覆 引用 TOP

要隻支雞嘔返晒所有錢出黎啊

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]