• 瀏覽: 30,327
  • 回覆: 277
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-9-18 12:20 發表

目的係留個『空缺』俾個藍絲做法官啫
可能升鄭若驊,然後搵隻藍絲代替佢做律政司
...湯家驊,馬恩國,鼠芬,何君堯,周浩鼎... 大家猜情尋 ...
任命法官唔係特首做架. 法官唔需要藍. 最重要唔好黃. 因為黃人話公器私用係無問題的.

但法官公器私用就有好多大問題了.

附件

noproblem.png(25.54 KB)

2020-9-18 12:31 PM

回覆 引用 TOP

白賺人頭費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wow... 於 2020-9-18 12:12 PM 發表

冬瓜理髮院,仲有一位有錢但無禮貌的法師呀
賤泥?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-9-18 12:20 PM 發表

...湯家驊,馬恩國,鼠芬,何君堯,周浩鼎... 大家猜情尋 ...
甘味正常番咯
你係英國做議員都要效忠啦

反洗腦:
英國港督無得比香港人選,立法會議員委任。 港督可以隨時否決行政立法會議案,唔需要任何形式既炒人。97前新聞絕對無反英國政府既自由。
回歸後獨裁中共比香港人某程程度選舉特首,特首被嚴重判權,立法會過半直選。 新聞直情有亂作野既自由。

回覆 引用 TOP

司法改革,刻不容緩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-18 12:09 PM 發表

所以有人幫何官轉去幕後. (唔比佢再審) 法律界亦都唔係傻的.
無得審案逼你走,明面上加你薪水(短期),暗地裡削你審案權利……

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-9-18 12:20 PM 發表

點呀?有乜感受呀?唔眼閉?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cskch 於 2020-9-18 12:04 PM 發表

仲未抄東區 何官?
慢慢嚟,一定會到佢呢班人!

引用:

政府做野一定合情合理合法,違規既自然有法律去改正,

一定唔會好似民主派咁又西選又初選又公投又民調,
但係次次都搬龍門,選左又唔認,民調又唔理

十蚊三笑,埋泥睇埋泥揀 ^0^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一個普普通人 於 2020-9-18 12:25 PM 發表

姓錢唔一定有錢...
有冇禮就唔知...
不過冇道德就全香港都知啦...
繼三叉式戰機後又一力作-印叉直戰機(瓜直昇降係桶!)

回覆 引用 TOP

係中國人既土地上點解要有咁多洋鬼子法官?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kof2002um 於 2020-9-18 12:03 PM 發表

搵外籍或雙重國籍做法官根本就係違反基本法的"港人治港" 和效忠中國香港特區宣誓! 炒晒啱了. 
如果外籍法官是藍絲呢?

引用:
原帖由 心中有真善美 於 2020-9-18 12:47 PM 發表

慢慢嚟,一定會到佢呢班人!
西人同中國巳經反晒面
無面俾

回覆 引用 TOP

一早要炒曬啲黃官等佢哋同啲曱甴 一起齊上齊落 做隻出色的失業大軍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kof2002um 於 2020-9-18 12:03 PM 發表

搵外籍或雙重國籍做法官根本就係違反基本法的"港人治港" 和效忠中國香港特區宣誓! 炒晒啱了. 
咁有外國護照嘅官都應該炒哂佢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]