• 瀏覽: 6,350
  • 回覆: 79
  • 追帖: 1
香港是中國一部份,只要一出海,就入咗中國水域.
係人都知.

回覆 引用 TOP

一張係香港水域範圍
一張係12on9送頭地點

附件

zLi5UXL.png(304.78 KB)

2020-9-19 12:46 AM

map2016.gif(69.05 KB)

2020-9-19 12:46 AM

回覆 引用 TOP

[結論:
本帖子的參與度不低,但是沒有人反駁一樓說的:
只是網上資料。
It is corroborated by the following:
1.聽說 鄧炳強處長最近暗示這12人可能可以回港;
2. 深圳公安局拒絕律師探訪該12人。
=====
此外,華春瑩女士的反應也是佐證。

2007年,一位明報記者問我:競選落敗的感想,下一步怎麼做。我說,會繼續在網上推揚理念,如果有志同道合者,也許會根據社團條例成立一個論政組織,名叫“寶光社,以愛國愛港為宗旨。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maldini1967 於 2020-9-18 12:27 PM 發表

香港水域範圍幾大?
聽說香討有走狗舔美帶風向

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-9-18 12:06 PM 發表

嘿嘿, 終於諗到帶風向, 抹黑中國執法位置的合法性, 果然是一個稱職的漢奸

漢奸兄, 衛星圖呢? 仲有你知唔知以下是什麼?
21°54'00''N,114°53'00''E ...
21°54'00''N,114°53'00''E

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-9-18 12:30 PM 發表

這一點, 如果是真的話, 真係好彩過中六合彩
世界咁大, 咁多船, 美國衛星剛好在那時那海域探測到中國公安拉人?
我知道衛星可以連你身上條毛都睇到, 但前提是先鎖定目標, 否則全世界幾十億人, 咁岩隻衛星從太空在某時某地點鎖定你?
而你又剛好從鼻孔中拔條毛出來?

莫非老美衛星可以24小時跟縱所有中國公安船隻? ...
老美安排著草
用衛星鎖定
通知中國
拉人封.艇
全程用大疆航拍機 北斗衛星monitor 遲啲仲有片發放過程啊

回覆 引用 TOP

ricebuket
一樓說的論點 你只能靠北京資料撐住?
你完全不顧香港政府腐敗,北京中層幹部aiding and abetting 暴政,香港警察暴力問題?
香港人為了維權搞到離鄉別井。
你有沒有惻隱之心?
現在,你試試反駁一樓:

網上資料 corroborated by the following:
=====
再者,華春瑩女士的反應也是佐證。

2007年,一位明報記者問我:競選落敗的感想,下一步怎麼做。我說,會繼續在網上推揚理念,如果有志同道合者,也許會根據社團條例成立一個論政組織,名叫“寶光社,以愛國愛港為宗旨。
一步一步黎
樓主請出示出事水域之正確答案

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2020-9-19 09:33 AM 發表
一步一步黎;樓主請出示出事水域之正確答案
說服你有什麼用?
說服深圳當局,你是否想?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-18 11:50 AM 發表

網上資料:
郭卓堅:船東爆料是在香港海域被捕。
袁先生【弓夷】:美國的衛星資料顯示那12個香港人當天在香港水域被中國大陸警察抓人。
=====
我的評論:
A這只是網上資料。
It is corroborated by the following:
B。
促請 深圳/鄭月娥氏特首出來澄清 ...
蟈蟈堅幾時加入做中國海警?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-18 11:50 AM 發表

網上資料:
郭卓堅:船東爆料是在香港海域被捕。
袁先生【弓夷】:美國的衛星資料顯示那12個香港人當天在香港水域被中國大陸警察抓人。
=====
我的評論:
A這只是網上資料。
B。
促請 深圳/鄭月娥氏特首出來澄清 ...
樓豬,做曱甴廢青有害身心健康啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-19 11:17 AM 發表

說服你有什麼用?
說服深圳當局,你是否想?
一步一步黎
你先證明在哪個水域被抓
然後再討論說服誰

回覆 引用 TOP

香港水域範圍同抓人位置都已經講到好清楚, 你再亂晝一個新水域, 話大陸入境拉人我地都無辦法。

回覆 引用 TOP

我每次見到依條撚屌出post出笑到反晒肚,唔需要睇佢嘅內容,見到佢個名已經笑到收唔到聲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2020-9-18 02:54 PM 發表

愛國
又點拉到去拼死去撐共產黨呢
你又用歪曲事實之手法
我服了閣下,咁有耐性同個儍人溝通。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]