• 瀏覽: 7,599
  • 回覆: 79
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 坐飛機走先 於 2020-9-18 08:47 PM 發表

載得12逃犯+船員點會大飛咁細隻呢
咁可唔可以理解張相上面條船 就係偷渡船
咁又可以合理 因為海警冇post都隻船算係點嘅樣

但咁樣有啲矛盾 又話有四台3百匹摩打

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-18 11:50 AM 發表
網上資料:
郭卓堅:船東爆料是在香港海域被捕。
袁先生【弓夷】:美國的衛星資料顯示那12個香港人當天在香港水域被中國大陸警察抓人。
=====
我的評論:
A這只是網上資料。
It is corroborated by the following:
1.聽說 鄧炳強處長最近暗示這12人可能可以回港;
2. 深圳公安局拒絕律師探訪該12人。
B。
促請 深圳/鄭月娥氏特首出來澄清 ...
你係乜水?

日日想到幾個理由以為可幫佢地解釋亦要對方接受
幾個罪名輕的確可惜
有幾個係重犯呀
船申報可出入境船上人員要查囉

留意一開始新聞
布袋澳大飛出發在中國水域船上被截獲
轉咗船斷正了
政棍明知都抽水應酬下啫要衆籌㗎

真正出海釣魚既人,就知香港水域有幾細

引用:
原帖由 坐飛機走先 於 2020-9-18 09:48 PM 發表
日日想到幾個理由以為可幫佢地解釋亦要對方接受
幾個罪名輕的確可惜
有幾個係重犯呀
船申報可出入境船上人員要查囉

留意一開始新聞
布袋澳大飛出發在中國水域船上被截獲
轉咗船斷正了
政棍明知都抽水應酬下啫要衆籌㗎 ...
師兄可唔可以咁理解 坐快艇出海偷渡 出咗香港邊界就轉魚船 然後就斷正

如果係咁真係畀班泛民累死 轉魚船即係有蛇頭 偷渡坐唔過一年

但而家好可能變成勾結外國勢力

真係一句說話 食開人血饅頭 唔食唔得

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-18 09:54 PM 發表

師兄可唔可以咁理解 坐快艇出海偷渡 出咗香港邊界就轉魚船 然後就斷正

如果係咁真係畀班泛民累死 轉魚船即係有蛇頭 偷渡坐唔過一年

但而家好可能變成勾結外國勢力

真係一句說話 食開人血饅頭 唔食唔得 ...
12少只能坦白等公安查
咪有排坐

引用:
原帖由 坐飛機走先 於 2020-9-18 10:07 PM 發表

12少只能坦白等公安查
咪有排坐
偷渡罪情好簡單 但一顯示勾結外國勢力
起承轉接 仲要係有啲人係"被勾結外國勢力"或者係真嘅,我唔知

揀今日出現一件好奇怪嘅事 十二瞞逃啲家人竟然 識出啲專業英文文句要求外國介入   

仲要喺facebook 真係好懷疑 佢哋已經唔係食人血饅頭 係食人肉饅頭

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-18 11:50 AM 發表
網上資料:
郭卓堅:船東爆料是在香港海域被捕。
袁先生【弓夷】:美國的衛星資料顯示那12個香港人當天在香港水域被中國大陸警察抓人。
=====
我的評論:
A這只是網上資料。
It is corroborated by the following:
1.聽說 鄧炳強處長最近暗示這12人可能可以回港;
2. 深圳公安局拒絕律師探訪該12人。
B。
促請 深圳/鄭月娥氏特首出來澄清 ...
係萬宜水庫捉,據聞12 人正在暢泳 ,撞啱解放軍潛水訓練,爭執 水庫擁有權 ,解放軍贏左捉晒上大陸。

又作文抹黑,呢班逃犯今次插翅也難飛,真係天開眼!

樓主又柒多一次

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2020-9-18 10:41 PM 發表 樓主又柒多一次
----
你是否扮演扔鞋子的角色?溫家寶被扔鞋事件
我想,一樓的論點你是完全沒有意見的啦!

船東爆料?乜個船東放咗?如果捉咗點爆料?莫非死咗報夢?

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2020-9-18 09:03 PM 發表
我給你足夠的機會,但是你不識抬舉。
最後機會:
趕快去掌握了一樓的主旨,然後提供一些利國利民的意見。
否則面壁28天。
你除咗拉黑之外,你真係唔識答,好心你自己閉關惡補28日先出嚟!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]