• 瀏覽: 5,613
  • 回覆: 95
+8
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-18 06:58 AM 發表
沒有宇宙,就沒有人類!
所以,爹親娘親,不及共產黨親!

雖然共產思想,是在1848年才出現,但沒有共產黨的出現,就沒有人教導你什麼是父母,什麼是家庭,什麼是社會,什麼是地球,什麼是宇宙!

沒有共產黨教導,你父母到死都仲係處,你不可能出世!所以,你條命都是來自共產黨!

歡迎討論! ...
咩年代呀?
5G都行咗好奈,
咁低ge,

無野寫嗱.
轉行喇

引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2020-9-18 09:24 AM 發表
中國根本沒有實質的共產了,共產黨是因為蘇聯資助,所以用了共產黨這個名字。

世界上沒有人知道共產黨應該長什麼樣子?蘇聯、古巴、北韓、中國,各有特點,各自摸索。

中國實行了一段時期的無私產階段,1978年後又允許了私有財產,並且允許私人企業,從那天開始,共產這個概念就死亡了。

現在所謂的國營企業實際上是黨的私產,國營企業同國家與國民是沒有關系的,所以中國已經是徹底的資本主 ...
唔識就唔好扮識,國民黨的黨章係蘇聯共產黨顧問起草的,黃埔軍校係蘇聯幫助籌建的。二戰時日本最大量的駐華侵略軍係關東軍,重兵駐紮在中國東北,戰敗後日軍向蘇聯軍投降,蘇聯將日軍武器移交畀國民黨,一枝槍都唔畀中國共產黨,共產黨建立新中國前,蘇聯一條毛都冇幫過中國共產黨。
中共冇乜叉嘢黨產,國營企業最大股東係國家,臭港有唔少國企上市,例如中國移動丶中石油中石化等,好易就查到股東結構,洗乜响度閉門造車。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-18 02:27 PM 發表

沒有共產黨俾5G你用,你父母到死都仲係處,你不可能出世!所以,你條命都是來自共產黨!
咁你屋企呢?
會唔會,係美狗.
全家狗命

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-18 02:41 PM 發表

我呢啲文章,不是俾美狗睇,當然是俾使用 intranet的農場動物睇!
傻仔

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-18 02:43 PM 發表

教條示龍場諸生!識唔識廣東話點讀呀?
聞酸ge水平,
始終跟狗差不多

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]