• 瀏覽: 5,666
  • 回覆: 95
+8
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-9-19 08:34 AM 發表

hp?tid=19573791&extra=&page=1 ...

窮逼,你做什么工作的?月收入多少?
還在住劏房嗎窮逼

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-19 01:21 AM 發表

好人的賞報不在地上,而是在天家!
你死後就會得到應有的果報!
國粉都特別賤的

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-19 01:41 PM 發表

係就好啦,宜家移民咗去加拿大,住洋樓,有靚跑車!
恭喜你窩

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-19 03:06 PM 發表

哈哈哈!
人哋喜歡聽乜,我咪講乜話!

有啲人係唔理性,不想聽真話的!

唔通人哋要死,你唔俾佢死?
撚鳩鳩
條路自己揀
仆街唔好喊

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-18 06:58 AM 發表
沒有宇宙,就沒有人類!
所以,爹親娘親,不及共產黨親!

雖然共產思想,是在1848年才出現,但沒有共產黨的出現,就沒有人教導中國人什麼是父母,什麼是家庭,什麼是社會,什麼是地球,什麼是宇宙!

沒有共產黨教導,中國人父母只識 kiss, 到死都仲係處,沒有中國人可以出世!所以,中國人條命都是來自共產黨!

歡迎討論! ...
把口係你個度,你話乜咪乜囉,最緊要你開心,最更要 自我陶醉,但現乜年代,香港已經改咗好耐,天大地大曱甴最大,爹親娘親唔及泛民親,你話佢地幾偉大。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-19 06:14 PM 發表

見乜人講乜話,是常識吧!
又講緊奔小康啦!
中共國經濟前景,欣欣向榮呀,快啲叫D藍人買樓買股,最後上車機會!
本應係,但美國肺炎,每日重係五萬,印度十萬,巴西又幾萬,呢幾個親美國家,係要用美國嘅方法來醫治,又 唔戴口罩,又食 消毒藥水,係37度, 曬太陽曬五小時,真係唔中肺炎死,都毒L死,唔毒L死都曬L死,唔L死都激L死,唔激L死都笑L死,美國七百萬人中招,死廿萬人,浸浸重覺得佢最L叻,就好似你咁,你認為嘅嘢就一定係,美國雖然 道瓊斯指數,創新高,但唔代表經濟好,只不過係佢地推出QE救市,現在佢地美債已經超過二十三萬億美元,只不過係落重藥救經濟,但藥力一過,可能經濟衰過 金融海嘯。

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-18 09:33 PM 發表

感覺上 值錢嘅嘢 佢拎走咗
唔值錢嘅嘢 當然係賣啦呢一點你啱

問題係賣俾邊個?

即係歷史上面講嗰啲軍火
究竟係畀咗國民黨定共產黨
心平氣和 慢慢討論 真相一定會出嚟

點解咁講
共產黨當時一窮二白
真正嘅國民黨忙於在華東抗戰( 我唔知有冇記錯)
所以要慢慢睇書 研究出呢個咁得意嘅問題 ...
抗戰勝利後共產黨有錢過國民政府
主要係共產黨直接從生產者徵稅, 無中間人抽水
但國民政府治下, 生產者上交十蚊, 有一蚊去到國民政府手中都偷笑, 平民負擔遠比紅區大, 但係偏偏錢去唔到中央政府手
國民政府不向果班抽水既蛀蟲開刀, 反而用金圓券榨乾榨盡平民大眾同埋中產, 失敗理所當然

共產黨係用廢鋼向蘇聯換槍, 但國民政府就算係有咁既資源, 都根本無咁既組織能力.

只知道中國人民,80%都過得好安逸,富足。
準時發放退休金,住屋大多有露台,疫症已過,自由跨省旅遊。
人,過着有尊嚴嘅生活!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-9-19 07:57 PM 發表

人哋死,你都唔理得咁多㗎啦!總之,睇好前景的人買到樓,想走的人出到貨,皆大歡喜!
未來有冇確定因素,死人未必關我事,但因乜事死影響未來先至經濟先重要。

引用:
原帖由 後不見來者 於 2020-9-19 03:01 PM 發表

窮逼,你做什么工作的?月收入多少?
還在住劏房嗎窮逼
係看更 可以想像

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]