• 瀏覽: 33,574
  • 回覆: 616
+6
根本明知個軍裝係警察,還要攞人委任證。如果見有穿軍裝,身上有手槍,你還要覺得對果個係假,敢唔敢問攞委任證,比我不如報警。咁唔合理個法官反而覺得無問題

引用:
原帖由 ellentomhk 於 2020-9-18 06:00 AM 發表
律政司要上訴, 否則以後的問題大。
同意

引用:
原帖由 KLA1706A 於 2020-9-19 09:42 PM 發表
在法庭戴假髪但冇戴委任證為何是法官?
旁聽席有人戴假髪亦冇戴委任證他也是法官?

問得好, 我都想知

引用:
原帖由 hoofk 於 2020-9-19 09:34 PM 發表

以你概念推落去,黃屍醒嘅做L咗國家領導人啦,駛喺下面9叫?
掉汽油彈罰$200唔係司法不公係乜?個官自己黃定藍係冇所謂,識尊重自己身份地位去判既我相信都冇人會嘈!但係用咗自己立場去判案但係又唔認,重要講到自己幾咁公平公正幾咁清高,做完又要扮無辜,就正正係垃圾黃人所為! ...
國家領導人幾錢人工先?

仲要係靠關係上位 從來唔係睇能力

香港做得法官 咩履歷? 你唔去做下?

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-9-19 22:49 發表

國家領導人幾錢人工先?

仲要係靠關係上位 從來唔係睇能力

香港做得法官 咩履歷? 你唔去做下?
法官上位唔通唔駛靠關係?咁點解要行師徒制?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-18 06:41 AM 發表
非常公正
有警例唔跟仲好意思去告人襲擊你
鬼知你乜水
睇下內容先啦 專業啲

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2020-9-20 07:02 AM 發表

做警察就專業跟警例啦
甘你都要示範何謂專業先得

引用:
原帖由 老納 於 2020-9-19 03:47 AM 發表

你唔好搞錯,依家唔係判咗個警察唔出示委任證有罪,只係判咗個社工無罪咋!個警察冇出示委任證唔使坐監㗎!
所以我話判無罪好正常a
我都冇話警察應有罪

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-9-19 05:24 AM 發表

香討爛屍個個當自己大法官黎

法官唔識法律 佢哋識法律?

不過法官開庭收幾錢堂? 香討爛屍收幾錢打手費? 判決係以香港法律 白紙黑字點寫 不屬於果3個理由 如果身為督察 佢有根據法律出示委任證表露身分 社工就打唔甩啦

爛屍咁識法律 咁d 律師行就冇得撈啦 駛鬼請律師打官司? 搵班香討爛屍上去打官司味得 敗訴就黃官黎 判決不公! ...
正正因為唔係法官,用正常去諗la
所以官判左冇問題,正常認都冇問題low

對不同意見既人私了,淋易燃液體燒,用磚頭掟死,又用渠蓋碇頭要攞命,機埸禁錮圍毆、脫褲羞辱,天有眼終於有報應,所以那12個黃屍曱甴暴徒係抵L死嘅,不值得憐憫 ...

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-9-20 01:30 PM 發表

所以我話判無罪好正常a
我都冇話警察應有罪
根本就係妨礙警方執法,為暴徒爭取時間離開,只係遇到黃官啫!

引用:
原帖由 老納 於 2020-9-20 01:48 PM 發表

根本就係妨礙警方執法,為暴徒爭取時間離開,只係遇到黃官啫!
所以我咪話,試下e件唔係政治事件。
其實叫show證你覺得有冇問題。

現在咩都政治咁解
之後香港其實都唔會點存在多。

睇下想留定走咁解

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2020-9-20 02:06 PM 發表

所以我咪話,試下e件唔係政治事件。
其實叫show證你覺得有冇問題。

現在咩都政治咁解
之後香港其實都唔會點存在多。

睇下想留定走咁解
咁嘅情況下叫show證係好有問題!

引用:
原帖由 老納 於 2020-9-20 02:07 PM 發表

咁嘅情況下叫show證係好有問題!
如果基於唔係政治原因反對都ok

個人就認為問題不大,show張證覺得唔駛10秒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]