• 瀏覽: 31,423
  • 回覆: 616
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 sang38 於 2020-9-18 06:04 AM 發表

委任證唔可以假嘅咩?
出示委任證嘅重要性係邊?
現在是警察執法,現場所有警察都是穿著警察制服,查閱身份證是警察的職權,被查閱者必須配合,否則會構成阻差辦公。明白嗎?

熱賣及精選
明明在咁多場暴動都未出現過有假警察在執法, 但竟然就用呢招來讓黑暴來阻及羞辱警方的影片極多, 這法官竟可滿口歪理到咁.

中央仲唔出手拘捕佢, 香港的司法何存???

而家的黑法官根本在破壞司法

引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2020-9-18 06:26 AM 發表

嗰十二個偷渡客有無叫中國海警出示委任證先可作出詢問或拘捕呢?
佢哋夠膽咩?自己都感覺有罪仲點敢面對如此強大的正能量呀。

林鄭有無睇到,法官禍港已出曬面了,再如此下去,香港永無寧日。

官判得好, 抵L死。 

回覆 引用 TOP

非常公正
有警例唔跟仲好意思去告人襲擊你
鬼知你乜水

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
原來不向警察出示身份証係無罪架?

如果著制服都要出示委任證,咁不如個個以後執勤牛記笠記踢拖鞋都得啦,使鬼著制服咩?

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 老納 於 2020-9-18 06:26 AM 發表

咁我又唔支持取消司法制度,不過司法制度應該要有重大改格!
不取消司法制度也可,但一定要把那些對政府對警隊不利的黃官全抽調,只留下跟從政府和警隊判罪的便可以

回覆 引用 TOP

從今開始,對付泛民陣營暴徒,要就地正法,即埸打靶

回覆 引用 TOP

唔感意外

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

做狗官係必定有報應的。
人收唔到,天收;
天收唔到,就自己收。

又出一個坐長曱甴氣燄的黃官

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-18 05:06 AM 發表

22歲女社工去年8月要求一名女督察出示委任證不果,並遭對方指稱拒絕出示身分證,被控阻差辦公,受審後今(17日)在西九龍裁判法院獲判無罪,兼得訟費。裁判官重申,除非有特殊情況,警員單是穿著制服,並非不出示委任證的理由,裁定被告要求合理,亦沒有對警方造成阻礙。

https://fs.mingpao.com/ins/20200917/s00001/0cd159eab82c28e7d33d16717b0 ...
公義法官作出公正裁決,唔好再俾黑警禍港毒害港人!

引用:
原帖由 老納 於 2020-9-18 06:02 AM 發表

如果警察穿上制服都要出示委任證,咁不如以後所有警察都不用穿制服,全部便裝就可以了!行駛警權時先出示委任證囉!個法官啲思維好有問題! ...
即係有事報警或者係街搵警察幫手,問左軍裝出示委任證先,
警察就遇到事故先查清楚身分證明文件毀處理人命

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]