• 瀏覽: 2,047
  • 回覆: 26
  • 追帖: 1
律政司一定要上訴

回覆 引用 TOP

我都想睇法官既委任證啊

引用:
原帖由 今天小馬 於 2020-9-18 12:27 PM 發表

黃官好快冇得做
原來真係有黃官架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 12345六 於 2020-9-18 02:23 PM 發表

我都想睇法官既委任證啊
出示委任證, 也可能是冒警!
欠債警涉賣委任證
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28934650

黑玫瑰

回覆 引用 TOP

支持呢位女社工

回覆 引用 TOP

根據《警察通例》,除了在例外情況外,若市民要求警員出示委任證,警員便需要出示,身穿制服並不能成為拒絕出示的理由,而這個要求也不會構成阻撓。
若當時不是例外情況為何還穿着防暴裝?時尚?有型?夠重?黃官用下腦吧!

來時歡喜去時悲,不為歡喜不為悲。
上訴囉……呵呵!跣你咋!江別鶴妖言惑眾有組織系統策劃攻擊法官。

制服從來都不能代替委任證,若話委任證都有假,的確是個要解決的問題,但因而推斷無須出示委任證則是匪夷所思。

就係不是任由擺佈,香港才變得安全,不然,冒警打劫路人肥到著唔到襪。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KLA1706A 於 2020-9-20 02:09 AM 發表

根據《警察通例》,除了在例外情況外,若市民要求警員出示委任證,警員便需要出示,身穿制服並不能成為拒絕出示的理由,而這個要求也不會構成阻撓。
若當時不是例外情況為何還穿着防暴裝?時尚?有型?夠重?黃官用下腦吧! ...
冒警穿着防暴裝, 怎辦?

黑玫瑰
引用:
原帖由 WongManTak 於 2020-9-24 07:59 PM 發表

冒警穿着防暴裝, 怎辦?
身上裝備可全冒?當你有錢可全冒,咁集隊丶站崗丶行動丶收隊丶返大館,冇可能落單掛,咁都認唔出?
唔俾警察打死都俾暴徒打死,唔係咁on 9都有人做吓?

來時歡喜去時悲,不為歡喜不為悲。
如對警察身份有疑問可以自願跟警察到警局查詢

回覆 引用 TOP

毅進仔仲唔鬼鬼崇崇竄改警察通例,市民超過43秒攞身份證出嚟,就構成阻差辦公罪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KLA1706A 於 2020-9-26 10:12 PM 發表

身上裝備可全冒?當你有錢可全冒,咁集隊丶站崗丶行動丶收隊丶返大館,冇可能落單掛,咁都認唔出?
唔俾警察打死都俾暴徒打死,唔係咁on 9都有人做吓?
冒警著香港警察制服怎辦?
淘寶有香港警察制服賣? 賣家聲稱不賣香港人
https://www.hk01.com/熱爆話題/47525/淘寶有香港警察制服賣-賣家聲稱不賣香港人

黑玫瑰

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]