• 瀏覽: 1,606
  • 回覆: 34
台灣殺人案疑犯陳同佳去年 10 月 23 日因洗黑錢罪在香港刑滿出獄,並表示願意赴台自首,惟至今近 11 個月仍未成行;陸委會發言人邱垂正今日(17 日)表示,台灣刑事警察局已跟香港警方建立單一聯繫窗口,若陳同佳確定要赴台灣面對司法,隨時可以透過窗口聯絡安排;負責協助陳同佳的聖公會教省秘書長管浩鳴則表示,未有留意相關說法,又指等兩地通關後他會去台灣與律師商討安排。

邱垂正表示,刑事警察局與香港警務處已經建立單一聯繫窗口,如果陳同佳確定要來台面對司法,隨時可以透過窗口聯絡安排,依法辦理。本案唯一關鍵在於港府的責任感及陳同佳真實投案意願。
就陸委會回應,今日傳媒再追問管浩鳴,詢問陳同佳的狀況及投案意願。

管浩鳴回應指沒有留意有關報道,「等兩地可以通關後,我會去台灣與律師商討有關回台自首安排」,又說有進一步消息會再通知大家。

都唔記得呢個人囉 !
最初大鑼大鼓開記招,
話要幫個女受害者果兩位議員,
都唔知去左邊L度?  

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/politics/陳同佳出獄近-11-個月未赴台-管浩鳴-通關後我會去台灣-與律師商自首安排/

神已經寬恕佢,你地不要再作小人了。

講到現在都未有行程

不就一張機票的事

引用:
原帖由 aded 於 2020-9-17 10:11 PM 發表
不就一張機票的事
台灣都唔畀佢入境

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-9-17 10:20 PM 發表

台灣都唔畀佢入境
這事太久遠忽略了,原來這樣

引用:
原帖由 pkpc 於 2020-9-17 09:53 PM 發表
台灣殺人案疑犯陳同佳去年 10 月 23 日因洗黑錢罪在香港刑滿出獄,並表示願意赴台自首,惟至今近 11 個月仍未成行;陸委會發言人邱垂正今日(17 日)表示,台灣刑事警察局已跟香港警方建立單一聯繫窗口,若陳同佳確定要赴台灣面對司法,隨時可以透過窗口聯絡安排;負責協助陳同佳的聖公會教省秘書長管浩鳴則表示,未有留意相關說法,又指等兩地通關後他會去台灣與律師商討安排。

邱垂正表示,刑事警察局與香 ...
佢up乜春通關唔通關呀

宜家買張機票就過到去啦

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-9-17 10:20 PM 發表

台灣都唔畀佢入境
唔係呢條人渣一入台灣就會被拉咩?

引用:
原帖由 74x 於 2020-9-17 10:37 PM 發表

佢up乜春通關唔通關呀

宜家買張機票就過到去啦
如果灣灣禁止他入境,航空公司係冇辦法出機票
或者可以用漂流到東沙島的辦法

引用:
原帖由 日落的漁港 於 2020-9-17 10:40 PM 發表

唔係呢條人渣一入台灣就會被拉咩?
機都上唔到點入台灣?

台灣都講明 佢派人黎捉  唔接受自首  香港都亂  仲攪

邊日唔通關?隔離14日啫,出獄330日,係想抽14咁難咩

主題標籤 #警務處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]