• 瀏覽: 4,312
  • 回覆: 66
+2
引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-9-17 05:10 PM 發表

亦都係設法做鼻拭子檢測套取DNA資料送中
套取你DNA貪你岸9定百痴

其實政府應該話做左全民檢測嘅人,可以優先攞健康碼配額番大陸。咁會吸引多啲人去做。
YC點都吾會做,但會多左啲中間派人去做。

唉,浪費哂,又拖遲開關。無能用。

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2020-9-17 05:54 PM 發表
澳門呢?
內地開得,澳門都可能會跟隨,問題係香港仍然有不明源頭確診

又可以北上遊樂。

引用:
原帖由 yariscross 於 2020-9-17 06:25 PM 發表

但十一後先有,太遲!

根本應該強制全民檢測,真正清零

今日就可以出港版健康碼!
強制檢測,到時咪玩司法look柒

噉咪正囉 !

即係話國慶中秋假期, 要乖乖地留港消費, 冇得北上。 

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-17 04:53 PM 發表

好人好姐唔會去中國

去得嗰啲多數藍絲廢老低下階層
你咪身處中國囉,滾啦,咁無用走唔郁呀?廢得你呀!

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2020-9-17 05:24 PM 發表

申請健康碼目的都係想整個DNA容器送入中國大陸啫, 點解怕一點點DNA送中 ?!
佢太多幻想

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-9-17 09:28 PM 發表
好似話每日得一萬個額……
唔係,不只萬個額,比中港遊走工作者、商界、學生及特別事項者(運輸另類安排,現己執行及運作中)。。。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-17 04:56 PM 發表

未講笑啦。。好多人系大陸有鋪有廠。靠技術創新而允食。你估香港班政棍。靠把口。靠埋堆都允十幾萬。。
嗰條“矮亂”曱甴仔,已俾洗壞腦,食塞米,周不時 在 “香討” 刷 網上存在感,在現實中,條友仔 乞衣都不如。心理極度唔平衡,因大陸很多人 工人,生活,身家好過佢N倍,這就是 黃絲的 心情曆程

想國內承認香港的健康碼, 香港本身也要保持長期零確診才有說服力啊... 家陣阿爺對香港防疫能力有懷疑, 好驚香港帶菌者入境中國啊...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]