• 瀏覽: 1,143
  • 回覆: 16
25歲地盤工人暴動罪成,是反修例風波中首宗被告否認控罪後被裁定暴動罪成的案件。

控罪指被告岑曉麟去年6月26日在灣仔警察總部外,連同其他人參與暴動及襲擊便衣警員張金福,令其受傷,被告否認暴動罪及襲擊致造成身體實際傷害兩項控罪。

區域法院法官郭啟安裁定他暴動罪名成立,襲擊致造成身體實際傷害罪不成立,但交替控罪的普通襲擊罪罪成。另外,他去年11月21日缺席法庭聆訊已承認一項不依期歸押罪。

根本上2019 年 6月開始
一星期都幾次暴動
今次有晒片,唔怪得次次暴徒都打tvb 記者
仲有,宜家果班黑暴係唔係又準備去「釣魚」

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/local/5f62d84c34b031d65d2e2507

最大爭議既送中條例,都已經取消。你地仲得寸進尺。搞破壞,仲講到自己好正義。全世界都行唔通。話行得通既系害你。美國話你地正義,但自己國一亂,就告暴動罪,再開真槍

睇怕又要拎兩桶淡水出大陸海域釣魚先得了

好嘢。又一條柒頭奶嘢中招,呢鑊坐番幾年,肯定人生更精彩啦。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-9-17 02:58 PM 發表
最大爭議既送中條例,都已經取消。你地仲得寸進尺。搞破壞,仲講到自己好正義。全世界都行唔通。話行得通既系害你。美國話你地正義,但自己國一亂,就告暴動罪,再開真槍 ...
破壞香港佢哋代表愛香港

引用:
原帖由 天下唯攻2.0 於 2020-9-17 03:04 PM 發表
好嘢。又一條柒頭奶嘢中招,呢鑊坐番幾年,肯定人生更精彩啦。
暴動唔認罪,應該6年?

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2020-9-17 03:00 PM 發表
睇怕又要拎兩桶淡水出大陸海域釣魚先得了
今次連呆灣都唔收,唔通要釣到去大英帝國?

暴動罪成,唔知判幾多年呢??

做地盤就留返D力開工
仲走去破壞及襲擊

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-9-17 02:50 PM 發表
25歲地盤工人暴動罪成,是反修例風波中首宗被告否認控罪後被裁定暴動罪成的案件。

控罪指被告岑曉麟去年6月26日在灣仔警察總部外,連同其他人參與暴動及襲擊便衣警員張金福,令其受傷,被告否認暴動罪及襲擊致造成身體實際傷害兩項控罪。

仲有,宜家果班黑暴係唔係又準備去「釣魚」
記得揪兩桶水去

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-9-17 03:13 PM 發表
暴動罪成,唔知判幾多年呢??
唔認罪,最少6年?

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-9-17 03:12 PM 發表

暴動唔認罪,應該6年?
照睇唔似判咁重,佢又唔係帶頭行事,我覺得多數判三年。上次都有啲都係判三年啦。

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-9-17 03:13 PM 發表

今次連呆灣都唔收,唔通要釣到去大英帝國?
可能去南海釣睇下遇唔遇到尾國過來d踫瓷軍艦

仲唔去釣魚?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]