• 瀏覽: 42,513
  • 回覆: 438
  • 追帖: 1
+16
引用:
原帖由 床上綠色西瓜 於 2020-9-17 07:05 PM 發表
電磁彈射?比較擔心哩方面技術。講真,老尾架福特號聽講都有問題。不過,真心祝福003號早點落水,甘就3艘航母。
有資料話在陸地上已建做,並彈射試飛達二三千次了。高級將令確認。

引用:
原帖由 Frankie佬 於 2020-9-18 02:41 PM 發表

有資料話在陸地上已建做,並彈射試飛達二三千次了。高級將令確認。
胡蘆島附近有個試驗場.各位可以自行考證

引用:
原帖由 andyyyy 於 2020-9-17 05:34 PM 發表
香港漁農業將會有不錯發展!近日YOUTUBE竟然有不少毒果短片,講啲年青人滿有理想去...............耕田!仲有啲為理想去離島開小島,係星期六日假期開店..........平日就要出市區搵錢去支持間小店!死得! ...
聽落我吾用腦思考下都差D中晒毒
即系平日去市區好人 渣哥度洗屎坑賺到錢去養小店LA
咁計即系洗屎坑仲搵錢多過開店LA
D人都仲未訓醒

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2020-9-17 02:41 PM 發表
003航母可能不再採用滑躍式甲板,
而是採用國產電磁彈射器技術。
真的希望這樣

引用:
原帖由 jetflyer 於 2020-9-17 04:40 PM 發表
無核動力會用咩動作?柴油?太陽能?燃油?斷估不會用風力啩。唔用核動力會有咩優勢或缺陷?
呢個世界得兩個國家有核動力航母, 一個係美國, 一個係法國. 連傳統海軍強國英國都係得一般動力航母.
而且法國那隻航母係中型航母. 3萬5千噸排水量. 核動力可以在能源上不用補給也長時期行走, 但問題係貴.
如果唔係. 點解除左美國和法國, 其他國家都唔用?

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-9-18 02:37 PM 發表

原理上得但實際上
實際上003用上帝粒子做反應堆動力

引用:
原帖由 等埋首副 於 2020-9-17 05:38 PM 發表

養一隊航母群要好多錢,養到你中國窮!
以前我都咁覺得,自從畀老美蝦到上門,航母已經變成必要開支。

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-9-18 10:44 AM 發表

你鍾意啦!記得準時服藥
X2 醫生話新藥重未出

引用:
原帖由 司恆從 於 2020-9-18 03:03 PM 發表

X2 醫生話新藥重未出

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-9-17 06:43 PM 發表

4~6艘應該夠用.中國唔需要全球爭霸.保衛印度洋南海資源航道安全足以
做8艘,用6艘。
滑躍式賣出去。

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2020-9-18 02:58 PM 發表
實際上003用上帝粒子做反應堆動力
波色粒子唔係咁易生成

引用:
原帖由 Frankie佬 於 2020-9-18 03:08 PM 發表

做8艘,用6艘。
滑躍式賣出去。
買得起未必養得起.泰國嗰隻有版睇

引用:
原帖由 煩Q死 於 2020-9-18 03:10 PM 發表

買得起未必養得起.泰國嗰隻有版睇
出海一個月。唔知要用幾多錢呢?一億?

引用:
原帖由 Frankie佬 於 2020-9-18 03:14 PM 發表

出海一個月。唔知要用幾多錢呢?一億?
尾軍大概1百萬尾刀一天即3千萬尾刀每月而家唔知有冇加碼

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2020-9-17 04:35 PM 發表
中國不斷自強,反之香港有什麼?

毒媒犯民政棍不斷將每樣事政治化,製造更多反政府市民反政府而獲取紅利(選票),香港人冷靜思考下我們需要什麼?呢d政棍為社會民生又做過什麼?不要淪為犯民政棍利用上位嘅工具。 ...
黃屍話只要「炆煮豉油」就飽啦!冇飯食好閒啫!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]