• 瀏覽: 6,848
  • 回覆: 81
+4
引用:
原帖由 PacificIslander 於 2020-9-17 06:42 PM 發表

業主立案法團都仲有好多實事要做,要交電費,電梯保養,請保安全部都好昂貴。

但係學生會卻係要強迫交費,然後你話有乜嘢搞作呢,全部公器私用。 ...
我意思兩者"食水" 都一樣咁深

引用:
原帖由 jacob_bb 於 2020-9-17 05:10 PM 發表
品德又學唔到,知識又學唔到,凈係識講粗口,暴力同犯法,浪費納稅人既錢,正廢物 !!
絶對同意!

又買左貝沙灣?

引用:
原帖由 st105 於 2020-9-17 02:06 PM 發表
原來搞學生會都是一門生意
搞泛暴相信都係。

咁學生會喺咪用公司名義註冊
一問

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-9-17 04:26 PM 發表

所以宗教團體都係一門極大既生意...
係咁易做D善事, 又可以收更多資金...買物業炒
尤其耶L十份一教

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-17 05:04 PM 發表

非常大,每年上。。。。。跟已會選舉一樣🤔🤔
當一人一年50蚊,一間島大一年成萬人,粗粗地都50萬,仲有D衫褲襪記念品同贊助,仲有咁多年既積存

引用:
原帖由 殖民犬末日 於 2020-9-17 14:15 發表
英國督察爆:英當年在港設立的廉政公署 ICAC 多次阻止了親北京官員仕途!
這就是設置的一個類似日韓特檢組的機構保持英國對香港影響力

英國倫敦大都會警察局的斯圖亞特(IP.Stuart)督察

司法系統的培訓也就是法官和律政司相關的制度與人事安排。直到前段時間英國終止與香港法院的派任關係,香港法院都是由英國法院背書的司法機關。這種關係在英聯邦國家很常見。廉政公署(ICAC)組建前, ...
x2  ICAC裡面一定有內鬼

都系做假數,非法野果d

香港高等學店的縱容包庇賤格培育之下, 教出了一大班過水濕腳袋住先做假數的人渣學棍, 將學生會的資金轉為私人用途自肥, 呢班垃圾學棍真係賤到冇人有, 這是刑事要坐監的啊... 冇腦貪心賤種學棍...

學生會仲惡過校董會!只有學生查學校,學校無權查學生!咁就係人民的主人!簡稱民主

引用:
原帖由 天生綠色腳指 於 2020-9-18 01:29 AM 發表

當一人一年50蚊,一間島大一年成萬人,粗粗地都50萬,仲有D衫褲襪記念品同贊助,仲有咁多年既積存
生意 越做越有🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-17 05:08 PM 發表

點樣有效運動財產?🤔🤔
我都好貪得意,學生會主要系靠咩嚟賺錢嘅

引用:
原帖由 隔夜巨額留言 於 2020-9-18 09:25 AM 發表

我都好貪得意,學生會主要系靠咩嚟賺錢嘅
會費已好大,還有前人買落嘅股票。。。。。🤔🤔

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-9-18 09:45 AM 發表

會費已好大,還有前人買落嘅股票。。。。。🤔🤔
唔怪得會有矛盾,咁賺錢嘅機構肯定好多都要想嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]