• 瀏覽: 57,729
  • 回覆: 585
  • 追帖: 5
引用:
原帖由 高達0.1 於 2020-9-18 05:03 PM 發表

Leg room
Head room
Nose room
Sea food room
Anymore what room?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
Golden finger
Silver hand
Woody Alan
Supper man

引用:
原帖由 高達0.1 於 2020-9-18 05:09 PM 發表

Golden finger
Silver hand
Woody Alan
Supper man
Make it happen funny game! ^^

回覆 引用 TOP

In fact, "Room" also means opportunity for doing something.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 凌波微步 於 2020-9-18 05:37 AM 發表

你看清楚原文未呀?人地講緊房間,邊個班房呀,瞓醒未呀?
原文係介紹班房,你瞓醒未呀? 唔可以同d同學講what room is this? This is our music room.

唔得架咩

根本隨時又是有可能係那媽斷章取義後生成的膠聞!
已經大把人提出了前交後理, 及應用下的問題!
仲有就係, 會唔會根本係個阿媽聽錯?
人家說 Rom, 佢就當左係 Room?
然後就即時發癲?

借看今期社運班人, 莫說聽, 連人地寫出來的,
見好多都係聽半不聽半, 看半不看半,
然後就即時發癲, SO......
完全有理由分析成, 是社會病態下, 而養成的癖,
怪獸家長升級版的可能性, 是完全有可能的吧!

被政治洗腦影響下, 而出現幻聽的人, 相信應該不少!
What wrong?
得唔得?

What room What room What room What wrong?

因討論不果後而失瘋的回覆不回!
疑似癲狗找對象咬的回覆不回!
無禮之小學雞留言者也不回!
支持可說笑可膠談可認真!
支持不下生事滋亂之輩!

回覆 引用 TOP

忽腰,忽鯨阿嫂

回覆 引用 TOP

香港黃教英文廢到死,仲敢教細路英文

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2020-9-18 08:44 AM 發表

咁你去食(米田共)啦 討論黎做乜
你真係痴線,自己唔睇清楚,淨係識一味罵人,低等人係咁無質素,原來你咁中意食架,慢慢食啦,垃圾,係話你呀

回覆 引用 TOP

國際學校幫到你, 但無錢what room都要頂住先嫁啦

回覆531#

I agree with you. Many Hong Kong mothers are bad. They always behave badly. I don't like them. I like women from other countries.

回覆 引用 TOP

回覆535#

They want their children to be good at English. The children should study at international schools.

I guess that the mothers are rich.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 showtime2017 於 2020-9-18 04:54 PM 發表

香港最有創意嘅英文

“add oil"

"do my breast" 某立法會議員

“body in fortune don't know fortune"

英譯中,火箭個球星 Russell Westbrook 叫「西書」,"brook"=書。 ...
Little air

Choking in the middle air

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mandy_lai84 於 2020-9-19 05:48 AM 發表

國際學校幫到你, 但無錢what room都要頂住先嫁啦
對,入唔到國際學校,要怨父母無能了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2020-9-17 19:07 發表

唔使咁緊張,個標準改咗好耐,優秀的學生要識掟彈,唔係攞10A。
掟彈,有幾多個掟彈嘅講得佢隻彈嘅英文?

“air oil egg”?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]