• 瀏覽: 2,581
  • 回覆: 23
+2

兩個月前藍在訪問中說,如果中國不尊重中英聯合聲明,世界如何相信中國會尊重國際責任!

誰知,英國正通過國內法,把英歐上年簽署的國際協議取消。

英國如此,怎可以得到歐洲,甚至全世界相信英國會尊重國際責任呢?

藍韜文表示,由於歐洲聯盟將同英國的談判政治化,令結束北愛爾蘭暴力的《貝爾法斯特協議》受威脅。

原來,英國是要阻止北愛暴力!

香港呢?香港毋權阻止暴力?

藍韜文即係自打嘴巴,仲有係同侵侵講都啱.

政棍講嘅嘢,只能説明佢對自己嘅政治立場有幾忠心,
其如嘅都係謊言,讒言同廢話。

講咁撚多嘢 擺上聯合國囉

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-17 08:21 AM 發表

兩個月前藍在訪問中說,如果中國不尊重中英聯合聲明,世界如何相信中國會尊重國際責任!

英國如此,怎可以得到歐洲,甚至全世界相信英國會尊重國際責任呢?

藍韜文表示,由於歐洲聯盟將同英國的談判政治化,令結束北愛爾蘭暴力的《貝爾法斯特協議》受威脅。

香港呢?香港毋權阻止暴力? ...

2019年,國際法院宣判英國於1965年將查戈斯群島從模里西斯分割出來的行為不符合相關國際法,駁回英國對查戈斯群島的主權要求。國際法院要求英國應盡快將查戈斯群島歸還模里西斯,終止其侵佔及非法管治。

契弟唔敢鬧契哥
退出巴黎協定
退出京都議定

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2020-9-17 08:21 AM 發表

香港呢?香港毋權阻止暴力? ...
最尊重國際法律的美國為何要制裁國際法官的兩名法官呢
又一雙重標準之作

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-9-17 04:00 PM 發表
契弟唔敢鬧契哥
退出巴黎協定
退出京都議定
北尾自由貿易協議施行 24年,2018年尾國話唔算數,要跟加麻大丶墨西哥重新談判一條新協議。
2012年尾韓自由貿易 FTA 生效,2018年尾國話韓國太著數,要修改 FTA 內容,舊協議作廢。
乜嘢係國際法? 航母巡航導彈核彈就係國際法。

引用:
原帖由 高大冰凍的世界 於 2020-9-17 04:45 PM 發表

最尊重國際法律的美國為何要制裁國際法官的兩名法官呢
又一雙重標準之作
1986年,尼加拉瓜共和國向國際法院起訴尾國侵犯主權丶顛覆尼加拉瓜政府,尾國敗訴,要賠償尼加拉瓜政府,要停止侵犯尼加拉瓜,尾國話國際法院算條毛,有毛資格管尾國。

國際責任?  
當初有無接收中東難民?
有無補償黑奴殖民責任?

呢啲咁嘅濕鳩外長, 個腦可以運作部份都冇1/5, 永遠唔記得自己做咗嘅衰嘢, 就話人哋做衰嘢.....

鄧小平已經表明, 唔會守大清割讓造成嘅結果, 最多打仗. 所以先有永久割讓嘅香港九龍回歸中國. 聯合聲明都只係鴉片戰爭嘅產物, 大清遺物, 守都只係為咗同西方保持良好關係. 而且當初已經表明, 一國兩制係基於香港不能成為反共基地. 英國支香港反共, 先係破壞一國兩制, 你做𥘉一, 人地好應該做十五.

依d二流國家日日喺度刷存在感 好討厭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]