• 瀏覽: 16,398
  • 回覆: 11
+4
引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-9-17 01:25 AM 發表
政府昨日公布第三輪防疫抗疫基金,一如所料大縮水,承擔金額僅約二百四十億元。與早前兩輪主打支援各行企業及打工仔女的抗疫基金有別,今次的重點落在提升防疫能力,約有一百三十億元用於採購預防二○一九冠狀病毒病的疫苗、支援醫管局、應對冬季流感及新一波疫情等,佔整個第三輪抗疫基金逾一半金額,當中採購疫苗預留的資金預計需接近一百億元。

香港現時有大約七百五十萬人口,用一百億元去採購疫苗,豈不是天價?有人提醒, ...
俄國同大陸疫苗你夠膽打?

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-17 08:48 AM 發表
唔洗訂咁多,可以訂少二百萬零一人分量🙏🙏🙏
咁點賺錢?

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-9-17 09:14 AM 發表

政府要賺依啲錢?
賺嘅錢唔少

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2020-9-17 10:01 AM 發表

打柒咗支疫苗,拿咗個健康碼就可以出外遊埠????!!!!
笑撚死人咩,世界各國承認你個chiNa疫苗及chiNa健康碼先講喇.
返上chiNa食地溝油就可以!
但已經可以限制人離開香港去外國

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2020-9-17 10:11 AM 發表

立到法例先講喇,我撚唔信香港有錢佬會夠膽去打chiNa疫苗,仲有班奶共偽人,
要搵命搏先上到chiNa
你唔記得香港已經立咗國安法

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2020-9-17 10:14 AM 發表

大陸疫苗佢哋100%唔會打, 更會抹黑疫苗, 甚至話疫苗內藏追蹤器 連口罩內安裝, 鼻位條鐵線係天線這些都有班聰明人相信
美國和英國的疫苗, 佢哋會爭住去打 唔知醫管局班崇洋人士今次會唔會又只捨近求遠, 採購貴比倍的洋貨嚟用 ...
咁點賺錢?

引用:
原帖由 查少爺 於 2020-9-17 11:28 AM 發表
唔打疫苗唔比健康碼, 無健康碼唔比出境, 睇佢地打唔打?  
但你打咗唔知有乜副作用?

引用:
原帖由 tipp-ex 於 2020-9-17 11:38 AM 發表
買啲淘汰的郵輪,塞晒啲暴徒同黑醫護上船去美國,剩下的良好市民分配疫苗,可以節省好多錢
咁點賺錢?

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-17 11:36 AM 發表

點會呢,如果全係大6嘢支持藍C去打
賣疫苗嘅目的就係想市民打?

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-17 11:49 AM 發表

快去打啦
疫苗嘅利潤好高

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2020-9-17 11:52 AM 發表

又唔使俾錢關人狗事
估計香港好快會變成欠大陸債

引用:
原帖由 kowaiyip 於 2020-9-17 11:59 AM 發表
唔打咪唔打囉,你要死唔俾你死呀!
錢已經落袋
有冇人打重要嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]