• 瀏覽: 13,685
  • 回覆: 209
引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-9-17 01:25 AM 發表

政府昨日公布第三輪防疫抗疫基金,一如所料大縮水,承擔金額僅約二百四十億元。與早前兩輪主打支援各行企業及打工仔女的抗疫基金有別,今次的重點落在提升防疫能力,約有一百三十億元用於採購預防二○一九冠狀病毒病的疫苗、支援醫管局、應對冬季流感及新一波疫情等,佔整個第三輪抗疫基金逾一半金額,當中採購疫苗預留的資金預計需接近一百億元。

香港現時有大約七百五十萬人口,用一百億元去採購疫苗,豈不是天價?有人提醒, ...
美國疫苗,挭係比黑暴,黑醫護,黑泛民及黑曱甴打先,佢哋抵坑力強又可以擦美狗鞋,最多咪死,死咗又可以賴香港政府。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 叻B仔 於 2020-9-17 06:31 發表

手足門,千祈唔好打中國制疫苗,我話會自動傳 dna送中,千祈唔好打,中美肺就中啦,為民主唔可以怕死🤗
美國疫苗打左可能會全身癱瘓

不要美金,只愛黃金 !!
引用:
原帖由 xxcougarxx 於 2020-9-17 07:37 AM 發表

本人只打中國疫苗 歐美d野係貴但唔代表有用
人地話歐美果d貪快跳左級,sample 又唔夠大。

回覆 引用 TOP

黃狗最好等肺美出疫苗先好打,咪浪費祖國珍貴資源。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2020-9-17 08:10 AM 發表

美國疫苗打左可能會全身癱瘓
唔緊要啦,d曱甴已經腦殘無用,唔差在癱瘓啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xxcougarxx 於 2020-9-17 08:00 AM 發表

就算打左疫苗 我估都要維持帶口罩一段時間 真系好唔方便 搞到我係街到見到好多靚女
我都知,但起碼都一個開始丫嘛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-9-17 01:25 AM 發表

政府昨日公布第三輪防疫抗疫基金,一如所料大縮水,承擔金額僅約二百四十億元。與早前兩輪主打支援各行企業及打工仔女的抗疫基金有別,今次的重點落在提升防疫能力,約有一百三十億元用於採購預防二○一九冠狀病毒病的疫苗、支援醫管局、應對冬季流感及新一波疫情等,佔整個第三輪抗疫基金逾一半金額,當中採購疫苗預留的資金預計需接近一百億元。

香港現時有大約七百五十萬人口,用一百億元去採購疫苗,豈不是天價?有人提醒, ...
正常都應該係係咁做啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2020-9-17 07:22 AM 發表

吊!淨係工資津貼俾班姦商都用左幾佰億!一佰億濕濕碎啦!
甘你有冇收一皮呀?

回覆 引用 TOP

偉大的中國

回覆 引用 TOP

曱甴食屎可以醫百病

回覆 引用 TOP

引用:

我就一定打,黃屍曱甴千其唔好打呀!等佢地互相傳播死能晒,香港就從此安定繁榮了!

回覆 引用 TOP

好事

回覆 引用 TOP

引用:

咁政府更要採購中國疫苗,等班仆街黃屍個個唔打針,然後自然消失,逐個逐個中19死,咁香港就天下太平。。。

回覆 引用 TOP

大陸疫苗,不了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2020-9-17 07:30 AM 發表

嗰班盲反政府嗰班人,會唔會話打完嗰兩針,會唔會有人體生物監控㗎?
何止?到時曱甴文宣可能又老作,有六個人打完疫苗後瓜咗,每個月要去拜祭。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]