• 瀏覽: 16,427
  • 回覆: 214
+4
引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-9-17 01:25 AM 發表
政府昨日公布第三輪防疫抗疫基金,一如所料大縮水,承擔金額僅約二百四十億元。與早前兩輪主打支援各行企業及打工仔女的抗疫基金有別,今次的重點落在提升防疫能力,約有一百三十億元用於採購預防二○一九冠狀病毒病的疫苗、支援醫管局、應對冬季流感及新一波疫情等,佔整個第三輪抗疫基金逾一半金額,當中採購疫苗預留的資金預計需接近一百億元。

香港現時有大約七百五十萬人口,用一百億元去採購疫苗,豈不是天價?有人提醒, ...
我寧願首選中國疫苗,穩陣D

引用:
原帖由 12345六 於 2020-9-17 02:22 AM 發表
全民檢測都唔做既人,
疫苗相信都唔會打.
疫苗可能會爭住去打,,別人打咗有抗體,唔打嗰D無抗體,受到感染的可能性很大,呢D道理佢哋會明。

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2020-9-17 07:30 AM 發表

我寧願首選中國疫苗,穩陣D
本人只打中國疫苗 歐美d野係貴但唔代表有用

肯定又要反

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-9-17 02:59 AM 發表
疫苗雖然是供全港市民打兩劑, 但相信會有很多市民不願意接種有關疫苗, 尤其是醫護人員, 牠們一直都排斥抗拒接種各種疫苗, 完全忘記自己是醫療系統最前線, 經常接觸病人及老弱傷殘, 牠們隨時變成播毒最前線, 這一點才是最諷刺... ...
疫苗,班黑護天屎多數唔會打,,,日日比曱甴打種內射就可以爽yy,日日吸精

引用:
原帖由 令狐椒 於 2020-9-17 03:08 AM 發表
反中人士、反祖先人士、200幻, 唔好打啊.   🙄
反中人仕反黨人仕港獨人仕黑衣人仕通通捉到先打疫苗針,愛港人仕愛國人仕通通半年後看人體測試結果才打針

引用:
原帖由 xxcougarxx 於 17/9/2020 07:37 發表

本人只打中國疫苗 歐美d野係貴但唔代表有用
香港政府咁多香蕉人,有無訂國產疫苗?

引用:
原帖由 a_drew 於 2020-9-17 07:46 AM 發表

香港政府咁多香蕉人,有無訂國產疫苗?
遲下等政府公佈

我反而想快啲打,因為真係唔想戴口罩

引用:
原帖由 12345六 於 2020-9-17 02:22 AM 發表
全民檢測都唔做既人,
疫苗相信都唔會打.
呢班人出名縮骨怕死的,會打完唔比人知。

引用:
原帖由 老納 於 2020-9-17 07:52 AM 發表
我反而想快啲打,因為真係唔想戴口罩
就算打左疫苗 我估都要維持帶口罩一段時間 真系好唔方便 搞到我係街到見到好多靚女

打疫苗又是交功課?

佢哋要死唔通唔俾佢哋死咩

成班邪教只會吸毒  吸完又出嚟做喪屍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]