• 瀏覽: 18,104
  • 回覆: 185
+3
情理之中! 

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-9-16 20:45 發表
支支除左抄襲技術頂尖

其他都係一pat屎😹😹
你老味生到你pat屎咁🤭😂

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-16 08:50 PM 發表
你係得一早得呀就得咗啦⋯洗等
咪話我哋全港黑心啦!攞到世界柸先喇~簡單好多
屎眼聯盟自己可以提煉到稀土就唔使同中國買左幾十年啦, 依家先話開採, 等到你骨頭打鼓都未有得用

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-9-16 08:45 PM 發表
支支除左抄襲技術頂尖

其他都係一pat屎😹😹
知喎, 華為5G都係抄襲美國未來科技呀嘛

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2020-9-16 08:45 PM 發表
支支除左抄襲技術頂尖

其他都係一pat屎😹😹
無知比窮更加可憐,唉.......

自強努力
不要跪美

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-9-16 08:50 PM 發表
講呢啲........美國佬攞到乒乓波世界冠軍先好講喇,得一兩條友嘅比賽都搞唔撚掂...

引用:
Peter哥你知唔知你係香討有一個新朵叫香討12門徒。我都係呢幾日先知

"支支除左抄襲技術頂尖
其他都係一pat屎"
條友仔係困在井底幻想狹窄的空間

發達國家粉碎機唔係浪得虛名。

引用:
原帖由 benadsl 於 2020-9-16 09:02 PM 發表

呢d說話都幾似曾相識,過去幾十年成日聽

反正你點質疑,黨中央都會開波做野,只要美國一日無本事打入北京中南海,中國的發展及進步就唔會停止 ...
三十年前,當時西方專家利用各項分析,都實牙實齒話中國會崩潰,共產黨會落台。
三十年過後,共產黨仍然執政,中國發展速度令人意想不到,成為第二大經濟體
香港太多井蛙,完全冇認識到中國這幾十年的轉變,仍然一頭摏落去香港的政治爭拗,缺少國際觀,缺少大格局的視野,完完全全轉變成為無知的一群。

引用:
原帖由 benadsl 於 2020-9-16 08:34 PM 發表

中國科學院院長白春禮表明,美國對華實施的貿易制裁清單,已成為中國科研任務清單進行布局,例如航空輪胎、軸承鋼、光刻機及一些關鍵的核心技術同原材料等,中科院將聚焦在國家最關注的重大的領域,集中全院力量去做,目前一些關鍵核心技術攻關成立領導小組,要求每個承擔重大任務的人要簽署責任狀。

白春禮表示,希望未來10年的發展,中國可以在2035年進入創新型國家的前列,到2050年建成世界科技強國。

...
如果做得到, 一早做左啦, 唔使屎急到屎股口, 而家先黎搵廁所

中國需要軟實力。不是要投資起多幾座樓,幾多座橋,幾多條路!中國的強大是需要提升人的素質,教育的素質!應該投資教育,投資科技!

自強不息

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]