• 瀏覽: 6,452
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
+9
唔好篤爆佢啦!菜菜子話著草都靠佢

菜菜子話呢隻嘢支香鷄炮火力好猛架,所以要大做,23隻咁多啦!又可作一筆

8x8輪甲車嘅先天限制,用兩軸轉彎平均半徑都9~10米,想壓到8米之內就要複雜啲三軸轉向

引用:
原帖由 機龍 於 2020-9-16 07:44 PM 發表
8x8輪甲車嘅先天限制,用兩軸轉彎平均半徑都9~10米,想壓到8米之內就要複雜啲三軸轉向
東風41架車靈活過佢
59式坦克靈活過佢

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-16 06:06 PM 發表
唔好篤爆佢啦!菜菜子話著草都靠佢
呀共用步兵係街口等蔡省長

引用:
原帖由 大林林 於 2020-9-16 09:06 PM 發表

呀共用步兵係街口等蔡省長
台街上,呢隻雲豹調不頭,轉不彎,小你菜菜可笑可笑

在旁觀看的市民都笑到喊!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-9-16 09:15 PM 發表

台街上,呢隻雲豹調不頭,轉不彎,小你菜菜可笑可笑
蔡省長落車幫手推
蔡省長下令以後每個街口一部廿噸吊雞

引用:
原帖由 sng850 於 2020-9-16 09:20 PM 發表
在旁觀看的市民都笑到喊!
一定係呀共抖音拍攪笑片

只係90度,跑山點搞?

影片顯示車輪轉向角度很小,可能內籠吾夠深容許大角度扭軚。國產11式靈活得多,山貓更可飄移轉。
司機可能無車牌,吾識攞位埃左轉右,後車又吾曉回軚。

引用:
原帖由 6674 於 2020-9-16 09:39 PM 發表
只係90度,跑山點搞?

影片顯示車輪轉向角度很小,可能內籠吾夠深容許大角度扭軚。國產11式靈活得多,山貓更可飄移轉。
司機可能無車牌,吾識攞位埃左轉右,後車又吾曉回軚。

...
後車唔識回軚
未有私家車駕駛執照?

睇完套片真係台灣整呢隻嘢都嘥9氣, 失9敗, 好似仲話要每隻造價要9千萬台幣, 原來隻嘢硬晒軚, 連彎都轉唔掂

不過諗諗下, 台灣真係連造汔車都失9敗喎, 所以做到呢隻都要沾沾自喜

引用:
原帖由 大林林 於 2020-9-16 09:27 PM 發表

蔡省長落車幫手推
蔡省長下令以後每個街口一部廿噸吊雞
看來呢部嘢的原設計係要來對付太陽花的, 用呢部嘢, 彎都轉唔到, 堵塞住路口, 你班太陽花仲有得走

話明係雪豹,冇雪發揮唔到佢既威力。  

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]