• 瀏覽: 2,025
  • 回覆: 53
+2
垃圾航空公司,正常番都唔坐佢,等執笠喇扑街。

邊有人係自己瞓既地方疴屎架?

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-9-16 04:41 PM 發表
曱甴工會成員優先裁員
國泰推出 - 優裁計劃

攬炒收成期

國泰好波,
公司支持空姐罷工,
直接炒L晒,
又唔洗政府金銭援助,
慳返市民納稅人錢。
好!

工會入面既會員, 全炒唔該

東方很奇怪,每次報道國泰新聞總要加上“因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空”字眼。難道現在那些管理完善的三甲航空公司不用裁員嗎?

罷工 佔領機場 時, 工會又唔提 履行社會責任

引用:
原帖由 siuhung 於 2020-9-16 04:16 PM 發表
社會責任?
有啊,制裁果d  破壞社會的黑暴攬炒派員工丫嘛,同埋就係教育員工「公會的工業行動」是要還債的!
咪係. 以前攪罷工果時有無諗社會責任呀??

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2020-9-16 05:38 PM 發表
東方很奇怪,每次報道國泰新聞總要加上“因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空”字眼。難道現在那些管理完善的三甲航空公司不用裁員嗎? ...
唔落廣告
就唱衰你

初初玩公司
攬炒
依家變被炒

員工成日想攬炒, 國泰而家咪履行社會責任幫下你地囉 

引用:
原帖由 59804774 於 2020-9-16 04:10 PM 發表

?20200916153654

國泰拒申請第二期保就業計劃疑裁員 工會發信促履行社會責任
09月16日(三) 15:24   

因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空,早前表明不申請第二期 ...
然則,員工就不必負員工的責任了?
罷工令公司客戶流失,生意變差,經營困難時,這些員工負過什麼責任?

引用:
原帖由 59804774 於 16-9-2020 04:10 PM 發表

國泰拒申請第二期保就業計劃疑裁員 工會發信促履行社會責任
09月16日(三) 15:24   

因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空,早前表明不申請第二期 ...
立即申請法援,入稟司法覆核,要求高院下令國泰一定要申請第二期保就業計劃

飛雞唔使怕,加入黃色經濟圈大把錢途!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]