• 瀏覽: 1,844
  • 回覆: 20
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 神經箭 於 2020-9-17 08:36 AM 發表

其實國安法一定要在大陸審,香港法官根本上冇知識,冇意識,亦冇資格審。
認同

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-17 11:04 發表

唔可以評論判決有問題??? 要好好想一想
只要有人告,當亊人就得上庭等待法官審判。法官亂七個判,當亊人可以點?

邊度可以制衡司法獨大?

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-9-17 11:32 AM 發表

只要有人告,當亊人就得上庭等待法官審判。法官亂七個判,當亊人可以點?

邊度可以制衡司法獨大?
重點係"只要有人告"呢五個字 法庭唔可以告人 要警察拉 由律政司告 而且如果識玩 冇刑事成分 幾千蚊當畀乞兒

我曾經喺某個師兄個貼裏面貼過 就算佔旺單嘢 擺明貌視法庭 都係由律政司告 如果律政司唔提證據 法庭都吹佢唔脹

兩單唔記得邊間

附件

Screenshot_20200911_195615_com.android.chrome.jpg(201.47 KB)

Screenshot_20200911_195104_com.android.chrome.jpg(262.02 KB)

引用:
原帖由 GPR 於 2020-9-17 12:01 發表

重點係"只要有人告"呢五個字 法庭唔可以告人 要警察拉 由律政司告 而且如果識玩 冇刑事成分 幾千蚊當畀乞兒
警察都有黃警,點黃警去做嘢咪得囉。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]