• 瀏覽: 14,252
  • 回覆: 234
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-9-16 09:40 AM 發表

消委員測試又一戇9手法,會唔會有人長期屈喺1.5米密實空間。
不嬲測試都係一個control 環境之下去試. 而廠家標榜既樓字都係有佢地既測驗環境.
係一個咁既環境測驗, 測出黎都咁差. 更何況室外?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kw_lam 於 2020-9-16 09:48 AM 發表

盲反中都要睇事實

https://hk.style.yahoo.com/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83-%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E5%A0%B1%E5%91%8A-%E9%9A%A8%E8%BA%AB%E7%A9%BA%E6%B0%A3%E6%B7%A8%E5%8C%96%E6%A9%9F-%E6%8E%9B%E9%A0%B8%E5 ...
佢逢中必反,仲係反到上腦果隻

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-9-16 09:26 AM 發表

【明報專訊】不少人將隨身負離子空氣淨化機掛頸防疫,消費者委員會今年首8個月接到44宗有關產品投訴,相較去年同期僅有1宗。消委會測試隨身負離子空氣淨化機,發現在細小密封空間操作1小時,所有淨化機除菌率僅七至八成,形容表現令人失望;有6款淨化機在細小密封空間操作兩小時,對PM2.5空氣污染物去除率不足15%。消委會總幹事黃鳳嫺指出,淨化機並且易造成二次污染,潛在感染風險,呼籲不應依賴隨身空氣淨化機防疫 ...
由佢出個日,睇佢設計同原理都知毫無幫助,係d蠢人先會買。
等於你丟粒方糖落個湖話會令湖水變甜一樣…

引用:
原帖由 kw_lam 於 2020-9-16 09:48 AM 發表

盲反中都要睇事實

https://hk.style.yahoo.com/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83-%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83%E5%A0%B1%E5%91%8A-%E9%9A%A8%E8%BA%AB%E7%A9%BA%E6%B0%A3%E6%B7%A8%E5%8C%96%E6%A9%9F-%E6%8E%9B%E9%A0%B8%E5 ...
佢肯睇事實就唔係盲反啦....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ibm1 於 2020-9-16 10:03 AM 發表

呢部野根本係攞嚟搞笑,
個測試都無聊,
基本上要長時間喺密室先有效果,
但 D 人買嚟行街用...
白痴都知幾乎毫無作用啦...
部野積左塵仲衰多兩錢重....  ...
個測試唔無聊呀.
就係話俾人知, 係咁既環境試, 舊野都無L用, 即係叫啲人咪再用.

回覆 引用 TOP

應該講作用不大,也不是完全無效,否則都上不了市場

自己呃自己,唔通唔駛帶口罩咩死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-9-16 09:26 AM 發表

唔係啊嘛?!我見街好多人用架喎,仲要千幾蚊,浪費晒錢啦 ...
香港人有錢但專做on9嘢。
尤其是當中60%嗰D.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-16 09:29 AM 發表

尤其是啲大陸牌
肯定信唔過
831死人, 你信唔信?
我寧願信大陸牌, 都唔會信黃人黑暴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-16 09:29 AM 發表

尤其是啲大陸牌

肯定信唔過
我在用日本的kB,原來比大陸還差,消委會的報告一定是假的。c兄同意嗎??
在這次的淨化機事件,看出很多人(包括我)都在沒有具體科學証據下便迷信了片面的宣傳。為了擔心自己的健康而沒有正常的判斷能力(當然價錢不是很貴,買個安心也是一個原因)。說明了只要有好的宣傳(文宣),加上環境氣氛的幫助,便可以使大多人信以為真了,當中不只是蠢人,也包括一些受過高等教育的人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 文熙 於 2020-9-16 10:31 AM 發表

應該講作用不大,也不是完全無效,否則都上不了市場
作用等同掛度符係心口一樣

回覆 引用 TOP

白痴先用呢D.

正如去驗孕吾避孕, 一樣

鏡花水月

回覆 引用 TOP

搵你地笨架...我從來都唔信呢D野...

我係現代人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 slk2xx 於 2020-9-16 10:18 AM 發表

今年了月份同個friend食飯我見佢心口掛住舊嘢有燈問佢係乜嘢呢成個吉田超人咁賣負離子機問佢幾多錢佢喺我面前好自豪咁話要成千幾蚊
十多年前,幾十元有一電腦產品,挿USB取電,話會產生負離子,放係電腦前面,可以靜化附近的塵埃!

當年,印象中,大約40元左右咋!

回覆 引用 TOP

發現在細小密封空間操作1小時,所有淨化機除菌率僅七至八成。

如果同時用兩部機, 淨化機除菌率是否是7成+7成效率?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]