• 瀏覽: 14,253
  • 回覆: 234
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 cnet 於 16-9-2020 09:54 發表

有小小知識都知呢d係廢物,送比我都吾要
當年第一次去日本,導遊sell 手機防幅射貼,咪一九樣,根本證明唔到效用!

回覆 引用 TOP

係街見到有人用,心諗,咁開放環境,咁細部機,仲要係掛係心口嘅距離,點解佢會覺得有用。有次見同事用,問佢咩原理會work,佢好理直氣狀咁答,見過網上有人做咗測試(吓,咁就信) 。

BTW,呢位同事係深黃,網上傳咩都信到十足十,不過佢只睇黃媒

回覆 引用 TOP

呢D野真係on9仔/女先會信。

回覆 引用 TOP

一早估到呢類產品係冇9用
不過點冇9用嘅嘢都會有人買 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-9-16 09:31 AM 發表

gimmick嘢真係擺多過實際用途,放喺心口都可以淨化空氣,咁唔點解去多啲郊野公園,吸收下負離子,香港人唔係最鍾意行山咩?
錯!香港人最鍾意係投訴!

回覆 引用 TOP

好耐之前已經講呢D隨身空氣浮化機無用

舉報漢奸走狗及曱甴, 人人有責!!!

回覆 引用 TOP

吸星大法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-9-16 09:40 AM 發表

消委員測試又一戇9手法,會唔會有人長期屈喺1.5米密實空間。
你講得出呢點證明你比消委會更戇9.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-9-16 09:26 AM 發表

【明報專訊】不少人將隨身負離子空氣淨化機掛頸防疫,消費者委員會今年首8個月接到44宗有關產品投訴,相較去年同期僅有1宗。消委會測試隨身負離子空氣淨化機,發現在細小密封空間操作1小時,所有淨化機除菌率僅七至八成,形容表現令人失望;有6款淨化機在細小密封空間操作兩小時,對PM2.5空氣污染物去除率不足15%。消委會總幹事黃鳳嫺指出,淨化機並且易造成二次污染,潛在感染風險,呼籲不應依賴隨身空氣淨化機防疫 ...
如果部機整到鼻屎咁細,塞入鼻哥窿,咁一定有效。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-9-16 09:29 AM 發表

尤其是啲大陸牌

肯定信唔過
東江水。哈哈。全香港9成人會飲。黃絲都唔例外。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中國香港001 於 2020-9-16 11:27 PM 發表

你會喺1.5密室空間活動?報告話有8成功效,清委咁做咪叫誤導囉。
係同一環境做比較,好正常啫。

仲有,密封環境都清除唔晒啲微粒,即係啲機係廢物

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tcfalcon 於 2020-9-16 03:26 PM 發表

見到嗰啲心口掛機嘅型人
除咗笑佢戇鳩
可以點
最緊要人哋有錢鍾意喜歡你吹撚脹呀 十幾文隻電子錶有人幾廿萬買隻勞,人地喜歡有錢你吹撚長呀你嘅思維on撚鳩呀.正宗窮撚思維。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙咀道入球機器 於 2020-9-16 02:22 PM 發表

最鍾意消委會踢爆D搵笨嘢,千幾蚊—部呢D機都大把人買,香港人真係富貴錢又多,我發覺呢隻機多數係D中女買多,係街見到多數係中女掛係身
你呢啲咪係窮撚思維囉,最緊要人哋有錢中意呀,人哋當裝飾品唔得呀。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 你老闆JohnWong 於 2020-9-16 02:17 PM 發表

買呢件嘢,反映香港地好多傻仔,人講你就信,
所以香港咁多黃人,都係on9

廠商利害,賣一件賺到最小 100倍
照你噉講人哋幾十萬買隻勞咪戇撚鳩?拎嚟睇時間十幾文隻電子錶唔得呀,正一窮撚思維。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2020-9-16 09:26 AM 發表

【明報專訊】不少人將隨身負離子空氣淨化機掛頸防疫,消費者委員會今年首8個月接到44宗有關產品投訴,相較去年同期僅有1宗。消委會測試隨身負離子空氣淨化機,發現在細小密封空間操作1小時,所有淨化機除菌率僅七至八成,形容表現令人失望;有6款淨化機在細小密封空間操作兩小時,對PM2.5空氣污染物去除率不足15%。消委會總幹事黃鳳嫺指出,淨化機並且易造成二次污染,潛在感染風險,呼籲不應依賴隨身空氣淨化機防疫 ...
窮撚以為自己好撚精,同人哋諗埋,你畀唔畀人哋吖用嚟裝飾啊,你吹撚漲呀,慘得過人地有錢嘥,你吹撚漲咩,又唔係你錢。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]