• 瀏覽: 2,069
  • 回覆: 47
+2
新冠肺炎疫情持續,有政黨調查指8月份打工仔被僱主要求放無薪假、停薪留職或減薪的人數,較今年中增加約16至26個百分點,有...

政黨有政黨爭取失業補助金,政府有政府耍政黨堅持唔比

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200915/mobile/bkn-20200915182803924-0915_00822_001.html

香港人抵能死的,有全民檢測抽出隱型帶菌者唔同心去做令疫情一味拖,令社會不能正常社交同經濟活動

自作孽

hk is dead

班和你塞、攬炒大學生無野撈我真係好心涼!

加油

接受文賤聯訪問既未俾人炒都偷笑

我搵多過上年,拎政府錢都廿萬以上,可以全部搬晒去英國,搞到無錢消費幫下HK

引用:
原帖由 74x 於 2020-9-15 18:45 發表
新冠肺炎疫情持續,有政黨調查指8月份打工仔被僱主要求放無薪假、停薪留職或減薪的人數,較今年中增加約16至26個百分點,有...
...
政府好似忘了照顧在疫情中失業的人口。

我要真攬炒呀

20%太少

快炒黃畜

疫情如果稍為緩和

攬炒、犯民、黑暴咪立刻出動

飯碗不保就一定的,放心

首兩季:印度-23.9%,英國-21.7% ,歐洲-15% ,美國- 9% ......中國增長3%

大約係咁

Ps:一些發展中國家仍然維持正增長,負的城市澳門-68%

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2020-9-15 09:36 PM 發表
接受文賤聯訪問既未俾人炒都偷笑

我搵多過上年,拎政府錢都廿萬以上,可以全部搬晒去英國,搞到無錢消費幫下HK
食藥啦

公墓員鐵飯碗吾怕炒。

引用:
原帖由 74x 於 2020-9-15 06:45 PM 發表

?20200915183633

...
我都係個句 . 派失業不如直接派全民 .

派失業肯定多爭拗 .

引用:
原帖由 74x 於 2020-9-15 06:45 PM 發表

?20200915183633

...
其實可以政府做擔保 . 攪私人低息或免息 PL , 上限十萬 , 一年或兩年後至開始還 . 最長分五年去還 . 等真係有需要既人去借 .

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]