• 瀏覽: 5,132
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
本主題由 motivation 於 2020-9-16 09:50 AM 移動
引用:
原帖由 banjo. 於 2020-9-15 06:20 PM 發表

鬼佬拍中國人戲, 不倫不類.
翻拍啲日本動畫又係不知所謂…

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-9-15 18:50 發表

根本就係掛個名, 然後啲內容亂黎.
都唔知係唔係廸士尼有心搞害中國歷史文化, 拍埋啲爛片.
華人呢次真係識你老鼠廸士尼

回覆 引用 TOP

中國人才不會看這類鬼佬拍的智障武俠片. 完全不了解別人文化歷史濫拍一通, 以為何以賺盡中國人錢, 中國人才沒那麼膚淺! 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Siwon88 於 2020-9-16 01:09 AM 發表

做觀眾俾時間花兩個鐘緊係有要求!入去睇係追求娛樂,攞中國著名figure 做主角觀眾一定有expectations
我覺得幾好睇喎.拍得劉亦菲幾有女人味.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tom012345 於 2020-9-15 06:08 PM 發表

迪士尼耗資2億美元(約15.5億港元)大片電影《花木蘭》在上映前後惹來不少爭議,以及受疫情影響,結果迪士尼在多國放棄於戲院上映,改而在串流平台Disney+播映,完全指望大陸上映時可以票房有佳績,但影片5日票房僅收約1.8億人民幣,而且每日票房都在下跌。 前天周日收4100萬...

https://hk.appledaily.com/resizer/dzltnwQ3lcvqEyfQXAv-fCH ...
事實係呢套野拍得好差, 劇情好趕, 男主唔夠高大靚仔, 鄭佩佩個角色造型9唔搭8,鞏俐個角色可以直情刪左去,本身無敵又無啦啦死, 鞏俐演技出唔到黎對波又出唔到黎,攪笑龍又無埋, 成套劇一味 honor honor...

個老豆D戲屎到...ATV演員都不如... 不過個阿媽包尾

成套野係得三個好, 葉問 同, Jason Scott Lee 簡直好似係卡通走出黎咁, 應該比多D戲份佢。仲有李連杰都正, 睇完先知係李連杰。

呢套同阿拉丁差兩班

認字特警與狗不得內進
9635 0808
引用:
原帖由 tom012345 於 2020-9-15 06:08 PM 發表

迪士尼耗資2億美元(約15.5億港元)大片電影《花木蘭》在上映前後惹來不少爭議,以及受疫情影響,結果迪士尼在多國放棄於戲院上映,改而在串流平台Disney+播映,完全指望大陸上映時可以票房有佳績,但影片5日票房僅收約1.8億人民幣,而且每日票房都在下跌。 前天周日收4100萬...

https://hk.appledaily.com/resizer/dzltnwQ3lcvqEyfQXAv-fCH ...
呢套片只係借“花木蘭”個名拍另一個故事。太扭曲喇。
內地負評咁多,就證明內地對中國文化仲係有自己嘅堅持。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 面交player 於 2020-9-16 06:22 AM 發表

事實係呢套野拍得好差, 劇情好趕, 男主唔夠高大靚仔, 鄭佩佩個角色造型9唔搭8,鞏俐個角色可以直情刪左去,本身無敵又無啦啦死, 鞏俐演技出唔到黎對波又出唔到黎,攪笑龍又無埋, 成套劇一味 honor honor...

個老豆D戲屎到...ATV演員都不如... 不過個阿媽包尾

成套野係得三個好, 葉問 同, Jason Scott Lee 簡直好似係卡通走出黎咁, 應該比多D ...
你睇哂成套
我只係睇劇照 就已經完全無興趣
老實講 花木蘭雖然未拍爛
但係完全無法吸引我去睇

近呢廿幾三十年
金庸 三國 古裝宮廷劇 真係拍到爛 拍到變粒子
已經有D討厭呢D題材

回覆 引用 TOP

黃人叫罷睇真的仆直,搞到美國公司迪士尼要蝕本。

回覆 引用 TOP

“僅收”1.8億?,每日“只有”4千萬?

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?

回覆 引用 TOP

不知所謂!
氣,講到法術咁

回覆 引用 TOP

花木蘭應該搵何搵屎主演。

回覆 引用 TOP

講真,鬼佬真係拍唔到中國題材

回覆 引用 TOP

叫上面撐 咁愛劏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 中資股票呃鳩人 於 2020-9-15 06:13 PM 發表

只適合智障藍屍觀看
邊條白痴拍架

回覆 引用 TOP

引用:

我睇左1分鐘左右已經頂唔順無睇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]