• 瀏覽: 6,815
  • 回覆: 72
+2
引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-9-15 06:37 PM 發表

美國算不算跪舔人民幣不成功?
搞不好虧本清倉
我只看見一肚子醋
別這樣啦,給你個機會做中國人
又唔會既, 歐美票房都算收得
係唔啱中國人口味咁解

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-9-15 07:01 PM 發表

我都接受唔到改到咁...
花木蘭明明係代父從軍, 核心係一個考字
點解為了迎合歐美市場而變咗女權維護者
只是一部用中國傳統民間故事人物做包裝的美國文化宣傳電影,不看都知道只是文化侵略的文宣片.

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-9-15 06:17 PM 發表

老板係你老細小心無狗糧,
佢係食屎狗,不需狗糧。

好多人睇咗啦!
大家明就得!

其實花木蘭呢個故事都係老作!?

不知所謂

美國荷里活唔好諗住求其用中國題材,就想呃中國人錢

引用:
原帖由 tom012345 於 2020-9-15 06:08 PM 發表
迪士尼耗資2億美元(約15.5億港元)大片電影《花木蘭》在上映前後惹來不少爭議,以及受疫情影響,結果迪士尼在多國放棄於戲院上映,改而在串流平台Disney+播映,完全指望大陸上映時可以票房有佳績,但影片5日票房僅收約1.8億人民幣,而且每日票房都在下跌。 前天周日收4100萬...

https://hk.appledaily.com/resizer/dzltnwQ3lcvqEyfQXAv-fCH ...
其實拍戲都要做吓功課呢
只係識俾錢拍戲
功課又唔做

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-9-15 06:20 PM 發表
鬼佬拍中國人戲, 不倫不類.
當年盜墓迷城3票房不錯

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-9-15 06:24 PM 發表

花木蘭係咩年代?點解會有土樓建築?點解套戲入面有太極功夫?識歷史去睇睇到好似平行時空咁都會diu啦,套戲反而台灣好收得喎,yc做乜唔講既?
西人拍中國戲拍到咁嘅成積真係唔錯, 成套戲毫無辱華成份, 土樓係中國建築特色, 俾西方觀眾開眼界,武指係西人, 你要佢知道乜係太極同發源於幾時?你嘅要求係咪高咗啲呢?

林匡凈做人太寸,做人只針對當時人

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2020-9-16 01:07 AM 發表
小弟做人專講咸濕下流話。

引用:
原帖由 加燦 於 2020-9-15 10:18 PM 發表

西人拍中國戲拍到咁嘅成積真係唔錯, 成套戲毫無辱華成份, 土樓係中國建築特色, 俾西方觀眾開眼界,武指係西人, 你要佢知道乜係太極同發源於幾時?你嘅要求係咪高咗啲呢? ...
做觀眾俾時間花兩個鐘緊係有要求!入去睇係追求娛樂,攞中國著名figure 做主角觀眾一定有expectations

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2020-9-16 01:07 AM 發表
已所不欲,不要強加別人身上

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]