• 瀏覽: 4,060
  • 回覆: 78
+3
有消息指出,5名香港反修例抗爭者7月偷渡台灣後,被陸委會扣留,至今近兩個月音訊全無。台灣行政院長蘇貞昌今日(14日)受訪時回應,表示政府和民間各界都關心香港和香港人,台灣有專責機構處理,不過有些個案不能透露,給予實質幫助最重要。

5名暴青逃台被扣音訊全無連姓名都唔講得,一樣偷渡兩樣標準,菜蠅蚊撐挺港喺「空頭支票」?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20200914/s00001/1600065126915/5港人偷渡台灣失聯絡-蘇貞昌-有些個案不能透露

被消失了?!

死L咗?

出賣手足?

撈不回來了.

附件

images (15).jpg(15.45 KB)

images (15).jpg

無囉,死無全屍,提都唔比提。

手足為你地殺人放火,你地竟然.....................

俾個唔能夠透露嘅原因? 除了瓜咗或者已經送返大陸以外! 想唔到其他原因?
引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-9-15 04:48 PM 發表
有消息指出,5名香港反修例抗爭者7月偷渡台灣後,被陸委會扣留,至今近兩個月音訊全無。台灣行政院長蘇貞昌今日(14日)受訪時回應,表示政府和民間各界都關心香港和香港人,台灣有專責機構處理,不過有些個案不能透露,給予實質幫助最重要。

5名暴 ...

5隻都係獨兒仔,無親戚朋友?

中咗美國肺炎, 跟手送咗送大陸

已活埋

E...有專責機構處理,不過有些個案不能透露 
政府快D同佢買版權, 有傳媒問就播返依句 

連係生係死都唔講得﹖連搵律師和家人聯絡的基本權利都沒有嗎﹖

緊係啦,5隻暴徒以為偷渡去台灣就係天堂,依家去到台灣,菜菜子唔認數,收押咗佢地。犯民焗住冇聲出。台灣又秘密行事,你又吹佢唔脹。香港班犯民唯有轉移視線去大陸果12條畜牲到,希望日日出黎狗吠,吸引大家注意力啦!

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-9-15 04:48 PM 發表

5名暴 ...
犯聞點解又唔搵果5個人既家屬開記者會呀? oh.忘記左...金主俾晒安家費封口...桃已完都收唔少...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]